Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 29-03-2018 11:07   Güncelleme : 29-03-2018 11:07

Ziraat odası başkanları ‘tütün’ ile ilgili görüşmeler yaptı

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan ve ilçe oda başkanları ‘tütün’ başta olmak üzere üreticilerin çeşitli sorunlarını Ankara’da dile getirdi.

Ziraat odası başkanları ‘tütün’ ile ilgili görüşmeler yaptı
Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan ve beraberindeki Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatih Rüştü Zorlu Turanlı, Besni Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Doğan Güven, Çelikhan Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Kaya, Tut Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özen Ankara’da çeşitli temaslarda bulundu.
Ziraat Odası başkanları TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’ın makamında milletvekilleri ile bir araya geldi. 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan kanunun ile ilgili yönetmeliğin çıkmadığını ve düzenlemenin üreticinin lehine olması yönünde milletvekillerine taleplerini dile getirdi. Tütün dışında sulama projeleri, badem ithalat vergi oranı gibi konular ifade edildi.
Ziraat odası başkanları Adıyaman milletvekillerinin yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’ya talep ve beklentilerini iletti.
Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey ile görüşen başkanlar burada da tarıma elverişli olan ancak kayıtlarda orman olarak geçen arazilerin 2B kapsamına alınması için görüşlerini dile getirerek, gelir getirici fidan talebinde bulundu.
Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Salih Şahan, verimli bir ziyaret gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “Adıyaman ve ilçelerindeki ziraat odası başkanlarımızla başta tütün olmak üzere, çeşitli konuları dile getirmek için Ankara’da temaslarda bulundu. Tütün ile ilgili yönetmeliğin çıkartılması ve üreticinin mağdur edilmemesi için milletvekillerimiz aracılığıyla ilgililerine ilettik. Bunun yanında çiftçimizi ilgilendiren konularda taleplerimizi ileterek çözüm önerilerimizi aktardık. Başta TBMM Başkanvekilimiz Ahmet Aydın olmak üzere tüm milletvekillerimize ilgilerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
AdminAdmin