Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 14-10-2019 18:50   Güncelleme : 14-10-2019 18:50

Ziraat Odaları Birliği Müşaviri Atsan'dan Çelikhan’a Ziyaret

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Teknik Müşavir Yardımcısı Sezer Atsan, Adıyaman’ın Çelikhan İlçesini ziyaret etti.

Ziraat Odaları Birliği Müşaviri Atsan'dan Çelikhan’a Ziyaret

TZOB Teknik Müşavir Yardımcısı Sezer Atsan, Çelikhan Ziraat Odaları Başkanı Abdurrahman Kaya ile beraber özel bir çay ocağı işletmesinde Tütün Kooperatifi Başkanları ve çiftçi vatandaşlarla bir araya gelerek sorunları dinledi.

Daha sonra Çelikhan Kaymakamı Abdullah Demirdağ ve Pınarbaşı Belde Belediye Başkanı Mahmut Alan’ı ziyaret ettiler.

Vatandaşların sorunlarını not alan Sezer Atsan, "Bu bölgedeki tütün sorunu için birliğimiz tarafından görevlendirildik. Şuansa TZOB teknik heyeti ülkemizin dört bir tarafında dağılmış vaziyette ve çiftçimizin sorunlarını çözmeye yönelik çalışma yapıyor. Söz konusu çalışmalara istinaden oluşturulacak raporları ilgili bakanlıklara sunacağız." ifadelerini kullandı.

Atsan, şunları kaydetti:

"Çelikhan’ın coğrafi yapı itibarı ile dağlık bir bölge olması tarım arazilerinin kısıtlı olması nedeniyle kişi başına ekilebilecek arazinin bir-iki dönüm olduğunu belirtti. Bu bölgede her ne kadar organik bal aracılığı ve hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımız varsa da İlçe’nin sosyo ekonomisinin tütün olduğunu ve tütünden başka hiçbir alternatifin olmadığını, tütündeki vergi ve kooperatif yasasının henüz meclis tarafından çıkmadığı ve bu yasanın ikinci bir sefere ertelendiğini söyledi." dedi.

Çelikhan Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Kaya, ise "Bizleri ziyaret eden ve sorunlarımıza ortak olan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Teknik Müşavir Yardımcısı Sezer Atsan, Adıyaman Ziraat Odası Başkanlığı Genel Sekreteri Fikret Karabiber’e ayrıca sorunlarımıza ortak olan Çelikhan Kaymakamı Abdullah Demirdağ’a ve Pınarbaşı Belde Belediye Başkanı Mahmut Alan’a teşekkür ediyorum. Çelikhan Ziraat Odası Başkanı olarak her zaman çiftçilerimizin yanındayız." dedi.

AdminAdmin