Magazin - Sanat
Giriş Tarihi : 01-07-2013 10:49   Güncelleme : 01-07-2013 10:49

Yedi Cihan Kazan projesinde hemşerimiz de var

Hemşerimiz Resim öğretmeni Fatih Yıldız proje kapsamında Türkiye’yi temsil edecek.

Yedi Cihan Kazan projesinde hemşerimiz de var

YEDİ CİHAN KAZAN projesi kapsamında Azerbaycan, Bosna-Hersek, Kazakistan, K.K.T.C., Tataristan (Rusya Federasyonu), Ukrayna ve Türkiye’den 7 fotoğraf sanatçısı Kazan’ı 7 gün boyunca gezdikeri yerleri, tattıkları lezzetleri, tarihi, doğayı fotoğrafladı.

 

 

Çekilen fotoğraflar, 01 Temmuz 2013 tarihinde Ankara Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açılacak fotoğraf sergisiyle sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Kazan belediye başkanı Lokman Ertürk konu hakkında şu açıklamayı yaptı.

 
 Serginin dışında bir de fotoğraf kataloğu bastırılacak.“Kazan’ı geleceğin eğitim, sanayi, tarım, ticaret, turizm ve kültür şehri yapmak için çok çalışıyoruz. Milli kültürümüzü, geleneksel değerlerimizi yaşatmaya ve bu değerlerimizi uluslararası arenada tanıtmaya çalışıyoruz. Yedi Cihan Kazan Projesini üstlenmiş olduğumuz bu temel değerlerden yola çıkarak oluşturduk. Geçmişini bilen, geleceğe güvenle bakan bir gençliğin yetişmesi, tarihi ve kültürel birikimi kadar teknoloji alanında üstlendiği misyon ile de önemi gün geçtikçe artan ilçemizi tüm dünyaya tanıtmak için gerçekleştirdiğimiz bu proje kapsamında dünyanın farklı yerlerinden gelen 7 fotoğraf sanatçısı 7 gün boyunca Kazan’da konuğumuz olacak. Yedi farklı göz ilçemizi fotoğraflayacak. İlçemizde hala sürdürülen gelenek ve göreneklerimizi yakından tanıma fırsatı bulacaklar, zengin mutfak kültürümüz ile tanışacaklar.

 

dscf9204-(450-x-338).jpg 

 

AdminAdmin