Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 24-08-2016 09:51   Güncelleme : 24-08-2016 09:51

Yatırım yapılmamak için mi bu hale geldi?

Yaturım Yapılmaması için, " su analizi yer altı sularının çekilmediği bir dönemde" yapıldı iddiaları Dağ içmesinin halini ortaya seriyor.

Yatırım yapılmamak için mi bu hale geldi?
Yerli turistlerin uğrak yerlerinden birisi de sağlık turizmidir. İlimizde termal tesislerin sayısının az olmasına rağmen kullanılabilir oranları yok denecek seviyede olması, bakımsızlık ve pislikten geçilmez hale gelmesi düşündürücü bulundu.

Çelikhan İçmesi, birçok hastalığa iyi geldiğinden termal turizmine önem verenler tarafından tercih ediliyor ve özellikle de il merkezi ve ilçelerden yoğun bir ziyaretçi trafiğine sahne oluyor. Ama gelen bin pişman, gelmeyen bir pişman misali ziyaretçiler büyük sıkıntı çekiyor ve yetkililerin içmeye mutlaka el atması gerektiğinin altını çiziyorlar.
Çelikhan’ın kuzey doğusun da bulunan Çelikhan İçmesi, ilçe merkezinden 19 kilometre uzaklıkta. İçmeye ilçe merkezinden ulaşım sağlanmaktadır. 
Her yıl Temmuz ve Ağustos aylarında çevre il ve ilçelerde şifa arayan vatandaşların akınına uğramaktadır. Her yıl yaklaşık15-20 bin kişinin bu içmeye geldiği sanılmaktadır.
Ne yazık ki, Çelikhan gibi küçük bir ilçenin sosyoekonomik hayatını değiştirecek böyle bir kaynakta bir tek tesis bulunmamakta gelen vatandaşlar, eskiden haymalarda günlerini geçirmek zorunda kalırken şimdilerde o bile yok!
 
HER DERDE DEVA İÇMEMİZ VAR.GİDEN BİN PİŞMAN, GİTMEYEN BİR!

Çelikhan İçmesinin içme suyu İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Ekoloji ve Hidro Klimatoloji Kürsüsünün 23.11.1981 tarih ve 1008/81 sayılı yazısında verilen rapor da şu hastalıklara şifa verdiği bilinmektedir;
“Mide, barsak ve safra salgısının azaldığı hastalıklar, mide asidi azalması veya artmasına bağlı hazım bozuklukların da, gastrit veya ülser geçirmiş, ülser ameliyatı olan kişilerde, asabi nedenli ishaller ve kabızlıklar, karaciğerin ve safra kesesinin kronik nezlevi iltihap ve yetmezlikleri, safra kesesi ameliyatı sonrası şikayetlerin de, şişmanlık, gut ve diabette, böbrek taşların da , barsak parazitlerin de kullanılması yararlıdır.” 
Her gün yemeklerden evvel 150 veya 200 cc olarak içilmek suretiyle 3-4 haftalık kürler ciddi ve olumlu sonuçlar verdiği belirtiliyor.
Böbrek taşlarında bu miktar sabahları 1000-1500 cc, akşam 500 cc olarak iki bölüm de yüklenme tarzın da ayarlamak idrar yolunun hareketliliği arttırdığı söylenmektedir.
Kanamalı mide, barsak ülserleri, akut mide, barsak, karaciğer, böbrek, safra kesesi iltihapları, tümör ve barsak tıkanmaları, karaciğer ve böbreğin ileri yetmezlik hallerin de içme kürleri zararlıdır ve yasaklanmalıdır.”
Bu kadar öneme haiz olan Çelikhan İçmesi*ne giden her vatandaş tesis olmamasından yakınıyor ve her tarafın pislikten geçilmediğini söyleyerek bir an önce yetkililerin Çelikhan İçmesi*ni termal turizmine kazandıracak tedbirler almasını istiyor.
 
Dağ içmesinde gazetemize(televizyonumuza) açıklamada bulunan vatandaşlar Valiliğin buraya derhal el almasını en azından kadınlar için tuvalet yapılmasını ve derenin temizlenmesini istediler.
Kahta’nın bir köyünden gelen yaşlı amca 1958 yılından beri her yıl düzenli oalrak buraya geldiğini ve sağlığına ciddi manada fayda gördüğünü belirtti.
 
Hükümetin eskiden güçsüz olduğunu buraya yatırım yapamadığını şimdi ise hükümetin çok güçlü olduğunu buraya her türlü yatırımın yapılması gerektiğini belirtti.
 
AdminAdmin