Sivil Toplum
Giriş Tarihi : 11-05-2016 13:05   Güncelleme : 11-05-2016 13:05

TÜRK ENERJİ SEN,MEMUR SEN’İ BOMBALADI!

Türk Enerji-Sen Adıyaman İl Temsilcisi Murat Ümit Çevik, Memur Sen’i topa tutarak verdikleri sözlerin altında kaldıklarını iddia etti. Çevik yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

TÜRK ENERJİ SEN,MEMUR SEN’İ BOMBALADI!
Devlet Personel Başkanlığı’nda yetkili sendikalar ve ilgili kuruluşlarla yapılan toplantı neticesinde;27.madde ile ilgili yapılan çalışmalar konusunda sendikalara bilgiler verildiği sırada sorunlarına çözüm bekleyen 4/C’li ve üniversiteli işçiler, umut ve heyecanla müjdeli haberler beklerken, sarı sendikanın kendilerini nasıl hükümetin insafına bıraktıklarını ibretle izledik. Sendikalarımız için önemli olan yetkili olduklarında hava atmaları değil, aldıkları yetkiyi hakkıyla, cesurca memurlarımız ve çalışanlarımızın lehine kullanabilmeleridir.Toplu sözleşmede 4-C li çalışanların ek ödemelerinin gaspına göz yumanlar yine toplu sözleşmede alınan bir karara maliye yetkilisi tarafından şerh konulmasına seyirci kalarak korkaklıklarını ve beceriksizliklerini tescillemişlerdir.
Toplu iş sözleşmeleri kanun hükmünde olduğuna göre mevcut kanunu uygulatmak için dahi söz sahibi olamayanlar, Nasıl oluyor da yeni anayasadan bahsedebiliyorlar.
 
Kısacası dün olduğu gibi bugünde sindirdindirindir politikasıyla çalışanlarımızın duygularıyla oynamışlardır.
Göç yolda düzülür mantığı ile binlerce insana umut dağıtmak adına toplu sözleşme yapanlar, şimdi attıkları imzanın altında kalmıştır.
Biz Kamu-Sen Ailesi olarak soruyoruz?
Toplu sözleşmeyi alkışlar ve sloganlar eşliğinde imzalayan sözde sendika bugün nerede?
Toplantıda 4/C konusuna Maliye Yetkilisi şerh koymuştur. Toplu Sözleşme kararına bir maliye yetkilisi hangi yetki ile şerh koyabilmektedir?
Toplu Sözleşme kararları sonradan tartışılacak kararlar mıdır? Kamu kurumlarına bu hakkı kim, hangi kanun vermektedir. Yetkili sendika ne yapmaktadır?
Tutanakta, kurumların görüşünün önemi vurgulanmıştır. Toplu sözleşme kararları kesindir, bu vurgunun tutanağa yazılması dahi kabul edilemez.
Bu tutanağa imza atanlar sadece yetkilerinin gaspına göz yummuş değil bir teslim tutanağı yetki devrinede imza atmışlardır.
Bu konularda en büyük hata, tarihsiz bir toplu sözleşme kararını imzalayan yetkili mağrur sendikaya aittir.
Birileri bu gidişe dur demeli ve bu tekere bir çomak sokmalıdır. Bunu yapacak olanlar da sendikal tercihlerini kendilerini gerçek anlamda temsil eden oluşumlara yönlendirecek kamu görevlileridir.
 
AdminAdmin