Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 04-08-2019 20:34   Güncelleme : 04-08-2019 20:34

TOKİ KONUTLARI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

2011 yılında ön başvuruları alınan TOKİ konutlarının ne zaman teslim edileceği adeta yılan hikayesine döndü. Hak sahipleri bir an önce konutların teslim edilmesini bekliyor!

TOKİ KONUTLARI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?
Çelikhan’da konut sıkıntısının had safhada olduğu bir dönemde Çelikhan’ın o zamanki Kaymakamı Murat UZ’un da girişimleriyle ön başvuruları alınan, ancak daha sonra iptal edilen ve 2012 yılında Kaymakam Ömer Dağdeviren’in ve Siyasetçilerin uğraşları sonucunda 276 konut için taslak proje hazırlanıp onaylanmış ve 2+1 daireler için 4 bin lira 3+1 daireler için 6 bin lira başvuru bedeli yatırılmıştır. 16 Mart 2015 tarihinde 252 konut, 1 cami, 1 orta okul ve ticaret merkezinin ihalesi yapılan projenin temelleri Eylül 2015 te atıldı. O dönem yapılan açıklamada, konutların 550 gün içerisinde teslim edileceği belirtilmişti.

Dönemin siyasetçileri tarafından yapılan açıklamalarda:
 “Çelikhan ilçemizin coğrafi yapısı bakımından yer bulmak çok zor. Bu alanın toplu konut alanına dönüştürülmesi hususunda AK Parti Grup Başkanvekilimiz Ahmet Aydın çok büyük uğraşlar verdi. Allah’a şükürler olsun hep birlikte bugün yapılamaz denilen TOKİ Konutlarımızın inşaatına başladık ve her geçen gün yükseliyor. Çelikhan ilçemiz modern bir şehir olma yolunda çok ciddi bir adım atmış oldu. 252 Konut ve sosyal donatılarıyla 2016 yılında hizmete girecek olan TOKİ Konutlarımız ilçemize hayırlı olsun inşallah, bu konutların 2. 3. Etapları içinde girişimlerde bulunacağız.” Denildi.
Aradan geçen zamanın ardından ihaleyi alan firmanın iflas etmesiyle bir süre aksayan çalışmalar, 2016 yılının sonlarına doğru yeniden ihale edilerek başladı.

-2018 Ağustos’ta teslim
Şubat 2018 tarihinde Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı’nın da katılımlarıyla TOKİ kuraları çekildi. O dönem yapılan açıklamada 2018 Ağustos ayında konutların teslim edilmesinin beklendiği belirtildi.


-Kırlangıçlar çalışmaları durdurdu
2018 yazında TOKİ inşaatında kırlangıçların yuva yapması nedeniyle çalışmaların yavaşladığı, ancak yıl sonuna kadar konutların hak sahiplerine teslim edileceği belirtildi.

Sonuç:
Yukarıda anlatıldığı gibi TOKİ konutlarının bitirilip hak sahiplerine teslim edilmesi adeta yılan hikayesine döndü. Aradan geçen yılların ardından bir türlü teslimat yapılamadı. En son vatandaşlara söylenen şekliyle konutların 2019 Kurban Bayramından önce teslim edilmesi gerekiyor ancak Bayrama sadece 1 hafta kalmasına rağmen herhangi bir hareket yok.
Sitemize ait sosyal medya platformları üzerinden onlarca vatandaş tarafından teslim tarihiyle ilgili sorular soruluyor. Konutların teslim edileceği bilgisi üzerine kirada bulunan hak sahiplerinin oturmakta oldukları ev sahipleri de haklı olarak evlerini şimdiden başkalarına kiralamış ve dört gözle TOKİ evlerinin teslim edilmesini bekliyor. Yeni kiracılar da eskileri çıkmadığı için evlerine yerleşemiyorlar.
Bu mağduriyetlerin bir an önce giderilmesi için yetkililerin net bir tarih vererek açıklama yapması gerekmektedir.

Çelikhan Haber olarak bu sürecin başından beri onlarca haber yaparak takipçisi olduk ve olmaya devam edeceğiz.

Haber: M.K.
 
AdminAdmin