Güncel
Giriş Tarihi : 21-02-2013 11:34   Güncelleme : 21-02-2013 11:34

Said Nursi'nin mezarını kimse bulamaz!

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin mezar yeriyle ilgili yeni bir haber yayınlandı. Taraf Gazetesi'nden Arzu Yıldız'ın haberine göre Said Nursi'nin mezar yerine ilişkin kesin bilgilerin Başbakanlık arşivlerinde olduğu 53 yıl sonra ortaya çıktı. Arşivlere

Said Nursi'nin mezarını kimse bulamaz!

Habere göre Başbakanlık arşivlerinde Said Nursi'nin mezar yerine ilişkin tüm kayıtlar muhafaza ediliyor. Başbakanlık kayıtlarına göre; Said Nursi'nin naaşı önce Urfa'dan Afyon'a getirildi. Daha sonra karayoluyla Isparta'ya nakledildi. Isparta'da önceden hazırlanan Şehir Mezarlığı'na defnedildi. Tutanaklara göre, naaşı Isparta Vali Yardımcısı teslim aldı, defin işlemleri sırasında da hazır bulundu. Vali Yardımcısı'nın yanı sıra, bir sağlık uzmanı ve iki jandarma komutanı da naaşın defnine katıldı. Mezarın nereye defnedildiğini, naaşı taşıyan aracın şoförü, defin işlemlerini yapan askerler, sağlık uzmanı ve valinin yanı sıra, dönemin Isparta Emniyet Müdürü ve bir kişi daha biliyordu. Bu bilgilere dayanarak hazırlanan tutanaklar, Başbakanlık arşivlerinde kilit altına alındı. Mezarın yeri ise bu tutanaklara göre, şehir mezarlığında, giriş kapısına çok yakın bir yerde bulunuyor. 20 sayfalık tutanaklarda; mezarın yeri kesin bir şekilde gösteriliyor.

KAÇ KERE YER DEĞİŞTİ?

Medyanın en çok ilgisini çeken konulardan biri olan Said Nursi'nin mezarı. Resmi kaynaklara göre Bediüzzaman Hazretlerinin kabri Isparta Şehir mezarlığında görülüyor. Ancak talebeleri Bediüzzaman Hazretlerinin kabrini bir kaç kere değiştirdi. Bediüzzaman, kabrinin bir kaç talebesinin dışında bilinmemesini vasiyet etmişti.

RİSALE HABER

AdminAdmin