Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 09-11-2019 22:47   Güncelleme : 09-11-2019 22:47

İlçe Hastanelerindeki Tatbikat Gerçeği Aratmadı

Çelikhan, Sincik ve Samsat İlçe Devlet Hastanelerinde, Hastane Afet Planı (HAP) kapsamında tatbikat yapıldı. Tatbikatta, İlçe Hastanelerinde çalışan Doktor ve Personelleri, UMKE, AFAD, 112 Acil Sağlık Hizmetleri, itfaiye erleri ile Emniyet ve Jandarma kuvvetleri de hazır bulundu.

İlçe Hastanelerindeki Tatbikat Gerçeği Aratmadı
Senaryo gereği, İlçeler ve Merkez köylerde olası bir deprem veya afet anında, personellerin görev dağılımı, 112 veya kendi imkanları ile hastaneye başvuracak yaralılara ilk müdahale ve koordinasyon hizmetlerinin belirlenmesi, personel görev dağılımının belirlenmesi ve olası bir afet durumunda uygulamalı olarak tatbik edilmesi maksadı ile gerçekleştirilen tatbikat, gerçeğini aratmadı.
Senaryoda, Hastane içerisinde başlayan deprem sonrası oluşan yangın sebebi ile mahsur kalan Yataklı Servis Hastaları, AFAD ve UMKE tarafında kurtarıldı. Yangın, Hastane içinde bulunan yangın söndürme tüpleri  ve yangın söndürme hortumları ile İtfaiye Erleri tarafından söndürüldü. 
Olası bir depremde hastane binasının da yıkılma ihtimaline karşılık, hastane bahçesinde Sahra Hastanesi kuruldu. 112 ekiplerince hastaneye ulaşan hastalar, kurulan sahra hastanesinde tedavi edilerek, sevk ve taburcu işlemleri gerçekleştirildi.
 
AdminAdmin