Pınarbaşı
Giriş Tarihi : 26-02-2015 03:44   Güncelleme : 26-02-2015 03:44

havşeri su kaynağına dinamit yerleştiriliyor

Adıyaman’ı bekleyen büyük tehlikehavşeri su kaynağına dinamit yerleştiriliyor

havşeri su kaynağına dinamit yerleştiriliyor

Adıyaman şehir içme suyu ihtiyacının karşılandığı havşeri su kaynağı ile Alevi vatandaşlar için kutsal sayılan Zerban bölgesinde özel bir maden şirketi alanı tahsisini alarak büyük bir tehlikeye meydan verdiği öğrenildi.

Pınarbaşı belediyesi eş Başkanı Mehmet Çalğan ve Cemile Büyükşahin Zerban su kaynağında yaptıkları açıklamada tehlikenin önemine dikkat çektiler.

Açıklamayı yapan Başkan Çalğan hem Adıyaman şehir içme suyunun hemde Zerban ile Pınarbaşı beldesinin tehlike altında olduğunu söyledi.

 

Başkan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“AGD madencilik isminde bir özel şirket Havşeri ve Zerban kaynağını da içerisine alan bu bölgede Demir ocağı ve taş kırma eleme üzerine maden ruhsatı almıştır. Bu şirket şimdilerde ise ÇED raporu almak için girişimlerde bulunmuştur. Eğer ÇED raporu alınırsa  bölgemiz büyük bir tehlike altına girecektir. Ruhsat aldıkları bölge tamamen kayalık olduğu için dinamitsiz iş yapamayacakladır.Dinamit patlatılması durumunda su kaynaklarının yer değiştirmesi durumu doğacaktır. Kamuoyunun bunu bilmesinde yarar görüyorum. Başta sayın vali Mahmut Demirtaş ve Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’nun konuya eğileceğini bekliyorum.” dedi.

AdminAdmin