Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 20-11-2020 16:20   Güncelleme : 20-11-2020 16:20

Pınarbaşına bağlı Aktaş mahallesi karantinaya alındı.

Çelikhan'a bağlı Pınarbaşı Beldesine bağlı Aktaş mahallesinde çıkan Covid-19 vakaları nedeniyle, Çelikhan İlçe Hıfzıssıhha kurulu kararıyla Aktaş mahallesi karantinaya alındı.

Pınarbaşına bağlı Aktaş mahallesi karantinaya alındı.
Artan şikayetler nedeniyle Çelikhan Devlet Hastanesine başvuran ve test sonucu pozitif çıkan hastanın ardından, filyasyon ekibinin yaptığı testler sonucu 178 nüfusa sahip, 37 haneden oluşan Aktaş mahallesinde 10 pozitif vakanin çıkması sonucu hastalığın yayılmaması  için tedbir amaçlı, mahallenin giriş çıkışları jandarma ekipleri tarafından duba ve emniyet şeridiyle kapatılarak ikinci bir emre kadar giriş çıkışlar yasaklanmıştır.

Son günlerde artan vakalar sonrası, hastalığın daha yaygınlaşmaması için, sosyal izolasyonun sağlanması  ve salgının kontrol altına alınması için Çelikhan İlçe Hıfzıssıhha kurulu kararıyla Pınarbaşı Aktaş mahallesi 14 günlük karantinaya alınmış olup ikinci bir emre kadar mahalleye giriş çıkışlar yasaklanmıştır.  

Havaların soğumaya yüz tuttuğu şu günlerde lütfen tedbirleri elden bırakmayalım. Kalabalık ortamlarda maske takalım, hijyen kuralları ve sosyal mesafeye azami riayet edelim.
AdminAdmin