Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 19-11-2020 12:16   Güncelleme : 19-11-2020 12:16

MİLLETVEKİLİ TUTDERE: İSRAFA PARA VAR ÇELİKHAN YOLUNA YOK!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Kâtip Üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisi Adıyaman Milletvekili Av. Abdurrahman TUTDERE, TBMM Genel Kurulu’nda bir türlü tamamlanamayan Çelikhan-Malatya yolunu bir kez daha gündeme getirdi. Tutdere, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne çağrıda bulunarak, “2021 yılında gerekli bütçeyi ayırın ve vatandaşlarımızın yıllardır çektiği bu çileyi sonlandırın.” dedi.

MİLLETVEKİLİ TUTDERE: İSRAFA PARA VAR ÇELİKHAN YOLUNA YOK!
Çelikhan ilçesinin en büyük sorunlarından olan Adıyaman-Çelikhan-Malatya yolunun ne zaman yapılacağını daha önce soru önergeleriyle ve bütçe görüşmelerinde direkt Ulaştırma Bakanı’na ilettiğini belirten Tutdere bu kez TBMM Genel Kurulu’nda konuyu gündeme getirdi. Tutdere, yolun Malatya tarafında kalan kısmının 5 yıl önce bitirildiğini ancak Adıyaman tarafında kalan kısmına gerekli ilgilinin gösterilmediğini ifade ederek, yıllardır bu yola ödenek ayrılmamasını eleştirdi.
Söz Konusu Adıyaman Olunca İktidar Para Bulamıyor
 
TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmasında, Adıyaman'ı Çelikhan ile Pınarbaşı'na bağlayan kara yolunun tehlike saçmaya devam ettiğini vurgulayan Tutdere, “Yolun Çelikhan-Malatya kısmı 2015 yılında tamamlanmış ve hizmete alınmış olmasına rağmen aynı yolun Çelikhan-Adıyaman kısmı bugüne kadar yapılamamıştır. Nedense söz konusu Adıyaman olunca iktidar para bulamıyor. Projesi onaylandığı hâlde yıllardır ödenek ayrılamayan Çelikhan-Adıyaman yolu ne zaman yapılacak? Tüm Adıyaman halkı bu sorunun cevabını merak ediyor. Yollarıyla övünen iktidar Adıyaman'ı ne zaman hatırlayacak? Buradan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ve Karayolları Genel Müdürlüğüne çağrıda bulunuyorum, Adıyaman-Çelikhan yoluna 2021 yılı bütçesinde gerekli ödeneği ayırın, Çelikhanlı’ların ve bu yolu kullanmak zorunda kalan bütün vatandaşlarımızın yıllardır çektiği bu çileyi sonlandırın.” ifadelerini kullandı. 
 
AdminAdmin