Sivil Toplum
Giriş Tarihi : 24-05-2016 16:09   Güncelleme : 24-05-2016 16:09

MAYIS MUTABAKATINDA ZAFERİN ADI: EĞİTİM BİR SEN

Çalışanların hak ve adalet talebi açısından toplu sözleşme görüşmelerinde yetkiyi elinde bulunduracak sendikaların belirleneceği 2016 yılı Mayıs mutabakatı Adıyaman'da imzalandı.

MAYIS MUTABAKATINDA ZAFERİN ADI:  EĞİTİM BİR SEN
Eğitim hizmet kolunda İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Eğitim Bir Sen ve diğer sendika temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda mutabakat imza altına alındı. Edinilen bilgiye göre Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi diğer yıllarda olduğu gibi 6000'e yakın üye sayısı ile açık ara farkla yetkiyi elinde tutmaya devam edecek. 2015'te imzalanan 3. dönem toplu sözleşmeye kazanımlarıyla damga vuran Eğitim Bir Sen ve Memur Sen'in diğer illerde de benzer sonuçları elde ettiği göz önünde bulundurulursa Memur Sen'in 4. toplu sözleşmeye daha güçlü gireceği ve toplu sözleşmede yeni bir zafere imza atacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Konu ile ilgili Eğitim Bir Sen Adıyaman Şubesi  Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda haftalık düzenlenen istişare toplantısında konuşan Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Ali Deniz Eğitim Bir Sen'in hızla büyüdüğünü diğer sendikaların ise hızla eridiğini belirterek bunun bir tesadüf olmadığını, özverili bir çalışmanın, dava bilincinin, hizmet ve adalet sendikacılığı anlayışının ve Büyük Türkiye idealinin nihai sonucu  olduğunu vurguladı. Adıyaman'da sendikalaşma oranının Eğitim Bir Sen'in çalışmaları ile arttığını ifade eden Ali Deniz sendikalı çalışanların yüzde 61'inin Eğitim Bir Sen'i tercih ettiğini söyledi. Ali Deniz sözlerini şöyle sürdürdü:
" Türkiye'de sendikacılığa hizmet ve adalet eksenli yaklaşımımızla damga vurmaya devam edeceğiz. Eğitim Bir Sen'in istikrarlı büyümesini farklı sebeplere bağlayanların gözlerini açıp hakikati görmeleri gerekir. Yetkili oldukları dönemde kayda değer tek bir kazanım elde edemeyenler, Türkiye ideali olmayanlar, üyelerini sendikacılığın dışındaki alanlara itme gayretinde bulunanlar küçülmeye ve erimeye mahkumdur. Herkes şunu bilmelidir ki Memur Sen ve Eğitim Bir Sen olarak 3. dönem toplu sözleşmelerinde olduğu gibi önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek toplu sözleşme görüşmelerinde de diğer sendikaların hayalini bile kuramadıkları kazanımlara imza atacak ve bize emanet edilen gücü çalışanların hak, adalet ve taleplerini hayata geçirerek kazanıma dönüştüreceğiz. Çünkü Eğitim Bir Sen çalışanların güçlü olduğu, gücün kazanıma dönüştüren tek sendikadır."
Kadim medeniyetin güçlü ayak seslerini işitmeye başladıklarını söyleyen Memur Sen Adıyaman İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Adıyaman Şube Başkanı Ali Deniz "hakkı, adaleti, güveni  ve geleceği Eğitim Bir Sen'de hisseden tüm dava arkadaşlarıma gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı.
 
AdminAdmin