Güncel
Giriş Tarihi : 24-05-2013 17:53   Güncelleme : 24-05-2013 17:53

Gündoğdu: ”Çözüm Sürecini Hayvanlar Bile Anladı”

Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Konferans Salonu’nda Memur-Sen’e bağlı sendikaların yöneticileri ve üyeleriyle bir araya geldi.

Gündoğdu: ”Çözüm Sürecini Hayvanlar Bile Anladı”

Çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Her türlü illegal yapılanmanın karşısında olan, milletin ve demokrasinin yanında olan, ekmeğini, özgürlüğü önemseyen herkesin akil insan olduğunu belirten  Gündoğdu, konuşmasında şunları ifade etti.

“Bundan dolayı sayımız 63 değil 75 milyondur. Bizim işimiz teröristle mücadele değil, bu güvenlik konusudur, güvenlik sorunudur. Terör olduğu sürece, Ergenekon veya PKK devletin güvenlik birimlerinin ve devletin doğrudan işidir bu. Bizim alanımız, bizim işimiz bataklığı kurutmak, teröre meyili bitirme, teröre kaynaklık eden sorunların çözümünü kolaylaştırmadır. İnsanın ırkını seçme hakkı yoktur. Allah yaratırken, ‘Nasıl bir anne baba istersin?’ diye mail atıp tercih sormadı. Seçmediği ırkından dolayı dışlanmışlık, eşit yurttaşlığı da engelleyen faşizmin en doruk noktasıdır. İşte PKK’nın tabanından, ‘Ne aldık da silah bırakıyoruz’, Ergenekon’un tabanından ‘Ne bıraktık da silah bırakıyorlar?’, sorun tam burada. Bu ülkeyi Türk ve Kürt Ergenekon'undan kurtarmamız lazım.

Bugün 119’uncu gün, şehit haberi gelmiyor, analar ağlamıyor. Görevimiz bunu 119 bininci güne, milyonlarca güne taşımaktır. Süreci önemsiyorum, karşı koyanları anlamaya çalışıyorum. Bazıları her şeye karşı, bir kısmı çözüme ‘evet’, çözene ‘hayır’ diyor. 30 yıldır öldürüyoruz ve ölüyoruz. Yaşatalım, terörist defolup gitsin ama artık siyaset konuşsun. Benim Kürt ve Türk kardeşlerime buradan açık bir çağrım var. Türk kardeşlerim PKK’nın yapmış olduğu katliamların faturasını Kürt kardeşlerime çıkarmayacak, Kürt kardeşlerim de Ergenekon ve JİTEM’in yapmış olduğu katliamları Türk kardeşlerine mal etmeyecek. Başarısız olursak ne olur? Başarısız olursak devletin güvenlik görevlileri bıraktıkları yerden devam edecek. Başarılı olursak bu millet kazanır. Ardahan yolunda çobanla konuştum, ‘Benim ve hayvanlarımın bile yüzü gülüyor’ diyor. Çözüm sürecini hayvanlar bile anlamış ama bazı insanlar anlamıyor" dedi.

Kaynak: Yeniağrı

AdminAdmin