Güncel
Giriş Tarihi : 02-09-2012 19:39   Güncelleme : 02-09-2012 19:39

Gazeteciler Suriye’de tutuklu meslektaşları için yürüdü

Avrupa Gazeteciler Derneği, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği, Türkiye Haber Kameramanları Derneği Katılımıyla gerçekleştirilen G9 platformunun desteklediği Suriye'de alıkonulan meslektaşlarımız için Suriye Büyükelçiliği önünde eylem yapıldı.

Gazeteciler Suriye’de tutuklu meslektaşları için yürüdü

Çankaya’daki Anayasa Parkı’nda gerçekleştirilen eyleme, gazetecilerin yanı sıra Cüneyt Ünal’ın eşi Nuran Ünal ve Bashar Fehmi Kadumi’nin eşi Merve Kadumi de katıldı.Medya Mensupları “Savaşların gerçek yüzü budur. Tarafsız gazeteciler ölür, öldürülür, tutsak edilir. Ancak gazeteciler savaşların, savaşmayan taraflarıdır. Gazetecileri tutsak etmek bundan önce kimsenin işine yaramamıştır, bundan sonra da yaramayacaktır” denildi. Gazetecilerin savaş alanında bulunmalarının onları taraf yapmayacağını vurgulayan , meslektaşları serbest bırakılmadığı sürece her türlü eyleme devam edeceklerini bildirdiler.Suriye hükümetinin terörist olarak gösterdiği Cüneyt Ünal’ın terörist değil, 17 yıllık haberci olduğunu belirterek, şunları söylediler

“İddialarla ilgili olarak, Suriye’deki olayları izlediği ortamda çektirdiği iddia edilen ve televizyonda yayınlanan fotoğraflar kanıt olarak ileri sürülmektedir. Dünyanın her yerinde savaşları ve çatışmaları izleyen haberciler, bu tip hatıra fotoğrafları çektirirler. Ayrıca televizyonda gösterilen bu fotoğrafların fotomontaj olabileceği de iddia edilmektedir. İster fotomontaj ister gerçek olsun, bu fotoğraflar, asla o insanların terörist olduklarının kanıtı olamaz. Arkadaşımız Cüneyt Ünal, bir terörist değil, gerçek bir habercidir. Suriye’de tutuklu bulunmasının kimseye yararı yoktur. Bu durumun, Suriye yönetimini dünya kamuoyu önünde güç durumda bırakması ve olumsuz etkilerinin olması kaçınılmazdır. Suriye’deki tutuklu habercilerin bir an önce serbest bırakılması için dünyadaki tüm basın kuruluşlarını, Kızılay ve Kızılhaç yetkililerini, konuyla ilgili tüm kurum ve kuruluşları göreve davet ediyor, Cüneyt Ünal ve Bashar Fehmi Kadumi’nin yakınlarına sağ salim kavuşmalarını diliyorum.”

Cüneyt Ünal’ın eşi Nuran Ünal da “Çocuğumun babasını ve eşimi geri istiyorum” derken, tek temennisinin eşinin sağ salim geri dönmesi olduğunu dile getirdi. Bashar Fehmi Kadumini’nin eşi Merve Kadumini ise “Günlerdir çocuklarım babalarının nerede olduğunu soruyorlar, verecek cevap bulamıyorum” dedi.

Gazeteciler basın açıklamasının ardından Suriye Büyükelçiliği’nin önüne doğru yürüdüler. Gazeteciler, büyükelçiliğin önünde de “Cüneyt’i ve Bashar’ı geri istiyoruz” sloganları attılar.

 

 

AdminAdmin