Sivil Toplum
Giriş Tarihi : 14-12-2018 15:17   Güncelleme : 14-12-2018 15:17

Diyanet Vakfından Yemen'e Yardım Kampanyası

Yemen'de yaşanan iç savaş nedeniyle açlıkla karşı karşıya kalan Yemen'lilere yardım etmek için, Diyanet Vakfı tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

Diyanet Vakfından Yemen'e Yardım Kampanyası

14 Aralık cuma günü yurt genelindeki Camilerde Cuma Namazı çıkışı yardım toplandı. Ayrıca yardım etmek isteyen vatandaşların Sms ve Banka üzerinden de yardımda bulunabileceği belirtildi.

Diyanet Vakfının açıklaması:
Büyük medeniyetlere ev sahipliği yapan, İslam coğrafyasında önemli bir yere sahip olan ve ecdadımız Osmanlı’dan izler taşıyan Yemen, ülkede yaşanan iç savaş nedeniyle açlık ve ölüm tehlikesiyle karşı karşıya.

24 milyon nüfusa sahip Yemen'de, ülkenin büyük bir kısmı insani yardıma muhtaç durumda. Yaklaşık 15 milyon kişinin güvenli içme suyuna erişimi bulunmuyor. Sağlık alt yapasının tamamen çöktüğü ülkede, 2 milyon çocuk beslenme yetersizliği ve ciddi sağlık sorunları yüzünden hayatta kalma mücadelesi veriyor. Temel gıda ve tıbbi malzeme ihtiyacının had safhada olduğu Yemen, ülkedeki açlık ve susuzluk tehlikesi yüzünden büyük bir insani kriz yaşıyor.

Yemen’de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayan Türkiye Diyanet Vakfı, zor günler geçiren kardeşlerimizin yanında olmaya devam ediyor ve Yemen için hayırsever milletimizi yardım seferberliğine çağırıyor. 

Yemen’in çığlığını duymazdan gelmeyelim. Savaş, şiddet ve açlıkla mücadele eden kardeşlerimizin yanlarında olabilmek adına Türkiye Diyanet Vakfı olarak biz de oradayız. 

Tarih boyunca mazlumların yanında olan milletimiz, Yemen'in çığlığına da sessiz kalmayacaktır.

Yemenli kardeşlerimize yardım elini uzatmak isteyen vatandaşlarımız, bagis.tdv.org adresinden online bağış yapabilir, cep telefonlarından da "YEMEN" yazıp 5601'e kısa mesaj göndererek 10 TL destek verebilirler.

AdminAdmin