Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 26-02-2020 13:31   Güncelleme : 26-02-2020 13:31

Cumhuriyet Ortaokulu, İmam Hatip Binasına Gitmek İstiyor

Çelikhan Cumhuriyet İlk-Ortaokulu Öğrenci ve velileri okullarının boşaltılma kararını protesto ederek, okul çürükse bile TOKİ yerine İmam Hatip Lisesine gitmek istediklerini dile getirdi.

Cumhuriyet Ortaokulu, İmam Hatip Binasına Gitmek İstiyor
Cumhuriyet Ortaokulu öğrenci ve velilerinin okullarının tahliyesine ve TOKİ ortaokuluna yapılan taşınma kararına tepkileri sürüyor.
İmam Hatip Lisesi önünde toplanan çok sayıda öğrenci ve öğrenci velisi bir kez daha okullarıyla ilgili verilen kararı protesto etti.

Öğrenci velileri yaptıkları açıklamada okullarında özel eğitim sınıfı olduğunu, burada eğitim gören kronik hastalığı olan öğrenciler bulunduğunu, ailelerin gün içinde okula gelmeleri gerektiği için mağdur edilmemeleri gerektiğini belirtti. 
Mahmut Nedim Ökmen mahallesi eski muhtarı Mustafa Üzümcü açıklamasında:
"İlçede bir çok emsal var, Fatih İlkokulu yanı başındaki Okula taşınırken bizi 6 km uzaktaki bir okula göndermelerine anlam veremiyorum. Bize servis, yemek imkanları sunulsa bile çocuklarımızı göndermeyeceğiz. Bizi devlet düşmanı gibi lanse etmeye çalışıyorlar, İl'e de bunu yansıtmışlar sanki biz devlete karşı baş kaldırmışız. Oysa biz sadece çocuklarımızın yakındaki okula taşınmasını ve yetkililerin de bu konuda bize yardımcı olmasını istiyoruz. Biz Devlet düşmanı değiliz."

Okulda eğitim gören öğrenciler neredeyse 1 aydır anayasal bir hak olan eğitim öğretimden mahrum bırakıldıklarını, LGS sınavı yaklaşırken hayallerimizle kimsenin oynamaya hakkının olmadığını belirttiler.

Okullarının yıkılması durumunda son çare olarak TOKİ ortaokulu yerine Şehit Mehmet Yerlikaya İmam Hatip Lisesi binasında eğitime devam etmek istediklerini belirttiler.
AdminAdmin