Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 08-08-2018 20:24   Güncelleme : 08-08-2018 20:24

Çelikhan Devlet Hastanesi'nde E-Nabız Dönemi Başladı

Çelikhan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hanife Bolat, yaptığı yazılı açıklamada, Bilgi İşlem Birim sorumlusu tarafından hastanede görev yapmakta olan uzman hekim ve pratisyen hekimlere E-Nabız Eğitimi verildiğini bildirdi.

Çelikhan Devlet Hastanesi'nde E-Nabız Dönemi Başladı
Uzm. Dr. Bolat, E-Nabız muayene, tetkik ve tedavilerinizin nerede yapıldığına bakılmaksızın, kendi adınıza üretilmiş sağlık bilgilerinizi yönetebileceğiniz, tıbbi özgeçmişinize tek bir yerden ulaşabileceğiniz sistemin bütünü olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
''E-nabız sayesinde vatandaşlarımızın sağlık kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilen tüm tetkik,kontrol ve operasyonları tek bir veri tabanına kaydedilecek böylece hem kendileri hem deTürkiye’nin 81 ilindeki tüm sağlık kuruluşları,kişisel sağlık kayıtlarına kolaylıkla erişebilecek. Böylelikle hastanın geçmiş bilgilerine bakarak tanı koyma, hastalığın seyri konusunda bilgi sahibi olma gibi konularda biz hekimlere kolaylık sağlayacaktır. Son olarak sistemi kullanmak isteyen vatandaşlarımız e- devlet sistemi üzerinden enabiz.gov.tr’ye girerek kayıt yaptırabilirler.''
AdminAdmin