Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 05-01-2021 21:19   Güncelleme : 05-01-2021 21:19

Çelikhan'da Sokak Hayvanlarına Mama Verildi

Çelikhan Belediyesi tarafından COVID-19 kısıtlamaları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için mama desteğinde bulunuldu.

Çelikhan'da Sokak Hayvanlarına Mama Verildi
Çelikhan Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Mustafa Bulut'un talimatıyla ilçenin çeşitli noktalarına mama bırakıldı. Boş araziler, sokaklar ve hayvanların uğrak alanlarına ulaştırılan yiyecek yardımı ile çok sayıda hayvanın soğuk ve açlık nedeniyle zarar görmeden hayatta kalması sağlandı.

Çelikhan Belediyesi Veteriner Hekimi Sabri Altun, sokak hayvanlarına her zaman büyük özen gösterdiklerini belirterek; "Hayvanlar da bizim dostlarımız. Zor zamanlardan geçtiğimiz bugünlerde, hayvan dostlarımızı da elbette unutmamalıyız. Alınan tedbirler nedeniyle artık insanlar dışarı çıkamadığından, sokak hayvanlarının yiyecek bulma ihtimali de giderek zayıflıyor. Şartlar onlar için de hayli zorlayıcı. Vicdan ve ahlak sahibi her bireyin insan sevgisini kazanabilmesi için öncelikle hayvan sevgisi yetilerinin gelişmesi gerekiyor. Hayvana değer vermeyen bir ümmet, insan ve tabiat sevgisinden de yoksun olacaktır. ” dedi.
 
AdminAdmin