Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 04-07-2018 20:26   Güncelleme : 04-07-2018 20:26

Çelikhan’da Sağlıklı Yaşam Aracı

Sağlık Bakanlığı tarafından insanlara bedava sağlık hizmeti sunulan hizmet için Çelikhan Sağlık Müdürlüğü personeli Sağlıklı Yaşam Aracını Cumhuriyet Meydanı Mahmut Şahin caddesi yolu üzerinde Pazaryeri girişinde stant açtı.

Çelikhan’da Sağlıklı Yaşam Aracı

Yoğun ilgi gören Sağlıklı Yaşam Aracı ve sağlık personelin KETEM bünyesinde yapılan bu sağlık hizmetinde kanser tedavisini önlenmesi için gerekli taramalar yapılıp insanlardan kan numuneleri alınıp, şeker hastalığı ve tansiyon ölçümü yapıldı. 

Kanser dünyada olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir konu olduğunu belirten İlçe Sağlık Müdürü Dr. Kübra Güvenç, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Adıyaman’dan gelen sağlık yaşam aracı Çelikhan halkı için kanser taramaları yapılıyor. Aynı zamanda tansiyon, şeker ölçümü de yapıyoruz. Kadınlar için meme kanseri önemli olduğu gibi erkeklerde de Akciğer kanseri ve kolon kanseri için önemli bir konu olduğunu belirtti. Biz de Çelikhan İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak Cumhuriyet Meydanı Mahmut Şahin Caddesi yolu üzerinde sağlıklı yaşam aracı için stant açtık. Yapılan bu hizmet Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz yapılıyor ve hiç kimseden bir ücret alınmıyor. Bu taramalar KETEM bünyesinde yapılmaktadır. Vatandaşlarımıza gerekli sağlık eğitimi verilip hizmet etmeye devam edeceğiz. Sağlıklı ve 40 yaş üstü olan insanlarımıza bu tedavi yapılıp KETEM’e yönlendiriyoruz. Bu hastalıkla ilgili çıkan sonuç çerçevesinde tedavisi yapılıyor ve yapılan bütün taramalar ücretsiz yapılıyor. Kanser önlenebilir bir hastalık yalnız tek bir şartı var erken teşhis yapılmalı ve bu konuda halkımızın daha bilinçli olmasını istiyoruz. Yalnız bu tür taramaları ve eğitimleri kaçırmamaları gerekiyor. Bu taramalar öncelikle kendi sağlıkları için sonra da toplum sağlığı için önemli olduğunu belirtti. Bilinçli bir sağlık için kanserin iki yılda bir tekrarlanması ve takip edilmesi gerekiyor. Özellikle 40 yaş üstü kadınlarda meydana geldiğini belirtti. Kolon taraması hatta 50 ve 70 yaş arası kadınlara ve erkeklerde oluşan hastalıkta erken teşhis ile tedavisi yapılıyor” dedi. 

Güvenç, “Kanserin önemli bir hastalık olduğunu ileri evrede yakalanmaktansa erken teşhis bizim için daha önemlidir. İleri evrede bu hastalık için her hangi bir sonuç alamıyoruz ve geç kalınmış olabiliyor. Bizde istiyoruz ki bu hastalığa erken teşhis koyalım. Erken tedavi yapalım bu yüzden yapılan taramalar çok önemlidir. Bizde yaptığımız sağlık çalışmaları ile halkımızın da bu konuda bilinçli olmasını öneriyoruz. İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toplum Sağlık merkezi olarak halkımıza her türlü sağlık imkanı sunuyoruz. Sağlıklı Yaşam aracında yapılan taramalarla ilgili sonucunu vatandaşlarımız doktor arkadaşlarımızda ve sağlık çalışanlardan alabilirler” dedi.

AdminAdmin