Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 04-08-2020 00:11   Güncelleme : 04-08-2020 00:11

Çelikhan'da İlk Koronavirüs Vakaları Görüldü

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde pandeminin başlamasından bu yana ilk koronavirüs vakaları görüldü. Hastalığın çoğunlukla Kurban Bayramında tatile gelenlerde ortaya çıktığı tespit edildi.

Çelikhan'da İlk Koronavirüs Vakaları Görüldü
Türkiye’de korona virüsü vakasının ilk görüldüğü tarih olan 11 Mart’tan bugüne kadar Çelikhan ilçe merkezinde tespit edilen ilk pozitif vakalar olduğu belirtildi. 
Bugüne kadar Türkiye geneli ve Adıyaman İl Hıfzıssıhha kurulunun aldığı tüm tedbirleri ilçede uyguladıklarını belirten yetkililer, Korona virüs sürecinde Çelikhan ilçe merkezinde hiç vaka olmadığını ifade etti.
Kurban Bayramı nedeniyle ilçeye gelen 3 kişide virüs tespit edilmesi üzerine bu kişilerin temaslı olduğu vatandaşların tespit edilmesi için filyasyon çalışması başlatıldı. 
Çelikhan Kaymakamlığı, vatandaşları mecbur kalmadıkça dışarı çıkmaması, maske takması ve sosyal mesafe kuralına uyması konusunda bilgilendirdi. İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından yapılan uygulamayla maske takmayan ve sosyal mesafeye uymayan vatandaşlar uyarıldı. Ayrıca Çay ocaklarında cam bardak yerine tek kullanımlık kağıt bardak kullanılması konusunda bilgilendirme yapıldı.

AdminAdmin