Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 19-09-2019 19:52   Güncelleme : 19-09-2019 19:52

Çelikhan'da Gaziler Günü Kutlandı

Çelikhan'da 19 Eylül Gaziler Günü için Hükumet Konağı bahçesinde anma programı düzenlendi.

Çelikhan'da Gaziler Günü Kutlandı
19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle Çelikhan Kaymakamı Abdullah Demirdağ başkanlığında gerçekleştirilen anma programına Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, Pınarbaşı Belediye Başkanı Mahmut Alan, İlçe Jandarma Komutanı jandarma Teğmen Recep Duran, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Program kapsamında Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunduktan sonra Jandarma Üst Çavuş Yahya Hasan İkinci tarafından günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmaların ardından Şehit Mehmet Yerlikaya Anadolu İmamhatip Lisesi öğrencileri tarafından gaziler için hazırlanan şiirler okundu. Okunan şiirlerin ardından ilçemiz muharip gazilerinden Nedim Çitil’e Mustafa Arslan’a ve Mahmut Sevgiye madalyaları Kaymakam Abdullah Demirdağ tarafından takdim edildi. Daha sonra gaziler günü vesilesiyle şehitlik ziyareti ve gazilere yapılan ikramla program son buldu.

  Şehit aileleri ve yakınlarının devlete ve millete emanet olduğunu belirten Çelikhan Kaymakamı Abdullah Demirdağ, “Bizler Çelikhan’daki şehit ve gazi ailelerini evlerinde ziyaret ederek görüşüyoruz. Onların yalnız olmadıklarını hissettirmek için ziyaretlerimizi ve irtibatlarımız daimidir. Şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her türlü sıkıntı ve sorunlarının giderilmesi için elimizden gelen bütün gayretlerimizi göstereceğiz. Şehitlerimizin aileleri yakınları bize emanettir her zaman onların yanında olacağız devletimizin bütün imkanları hizmetlerindedir” diye konuştu.    



AdminAdmin