Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 28-11-2022 15:20   Güncelleme : 28-11-2022 15:20

Çelikhan'da 2 Bin Ceviz Fidanı Dağıtıldı

Meyvecilik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında Çelikhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Çelikhan'lı çiftçilere 2000 adet ceviz fidanı dağıtıldı.

Çelikhan'da 2 Bin Ceviz Fidanı Dağıtıldı
Adıyaman Valiliği Köylere Hizmet Götürme Birliğinin destekleri ile Adıyaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan “Meyvecilik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında Çelikhan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Çelikhan'lı çiftçilere 2000 adet ceviz fidanının dağıtım töreni gerçekleştirildi.
Törene Çelikhan Kaymakamı Abdullah ARSLANTÜRK, Çelikhan Belediye Başkanı V. Yusuf Kenan ACAR, Pınarbaşı Belediye Başkanı Mahmut ALAN, ilçe protokolü, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Çelikhan iklimine en uygun ceviz türlerinden birisi olan 2 bin adet ‘Maraş 18’ cinsi ceviz fidanı vatandaşlara düzenlenen törenle dağıtıldı.

Üreticilerin yoğun ilgi gösterdiği programda Çelikhan'ın en önemli geçim kaynağı olan tütünün yanında cevizin de önemli bir alternatif olabileceğini söyleyen Çelikhan Belediye Başkan Vekili Yusuf Kenan Acar, ilçedeki müsait her karış toprağın cevizlerle kaplanması gerektiğini söyledi.

Fidan dağıtımı töreninde konuşan Çelikhan Kaymakamı Abdullah Arslantürk, “Bu fidanların toprağımızla buluşması çok önemli, bunları lütfen iyi bir şekilde toprağımızla buluşturalım, büyümelerini gelişmelerini sağlayalım. Allah hayırlı ve mübarek etsin. Alan bütün kardeşlerimize de bereketli, güzel ürünler vermesini rabbimden temenni ediyorum” dedi.

AdminAdmin