Belediye
Giriş Tarihi : 23-01-2017 21:31   Güncelleme : 25-10-2023 23:43

ÇELİKHAN ÇAYI 1 AŞAMA İHALE EDİLDİ

Çelikhan’ın yıllardır büyük bir özlem ile beklediği Çelikhan Çayı ıslah ediliyor.

ÇELİKHAN ÇAYI 1 AŞAMA İHALE EDİLDİ

Mart ayı içerisinde başlanılacak olan çalışmada ilk etapta Devlet Hastanesinin yanından gelen dere ve  Yukarı Mezarlık ile Devlet Hastanesine kadar yapılması planlanıyor.
2 ve 3 etapda ise Heceri Köprüsüne kadar  çift taraflı duvar örülecek.
 
DSİ'den yapılan açıklamada, "Adıyaman-Çelikhan İlçesi Çelikhan Çayı 2. Kısım ve 8 nolu Kuru dere Taşkın Koruma İnşaatı yapım işi sözleşmesi 20. Bölge Müdürü V. Ali Kazancı ve yüklenici firma yetkilileri arasında imzalandı. Harıkçıoğlu Yapı Malz. İnş. ve Tic.Ltd. Şti.tarafından yapılacak olan inşaatın ihale bedeli 2.559.120,00 TL olup; 30.01.2017 tarihinde işe başlanacaktır. 380 gün sürecek olan inşaat 14.02.2018 de bitirilmesi planlanmaktadır. Taşkın koruma inşaatı kapsamında; 1550 m çift taraflı istinat duvar, Çeşitli Demir İşleri Yapılması Duvar Üstü Korkuluk Yapılması, Boyanması ve Montajı İşi ile uygulama proje yapımı işleri yapılacaktır. Adıyaman-Çelikhan İlçesi Çelikhan Çayı 2. Kısım ve 8 nolu Kuru dere Taşkın Koruma İnşaatı projesinin tamamlanmasıyla Adıyaman-Çelikhan İlçe merkezi taşkın riski önlenerek vatandaşın can ve mal güvenliği sağlanmış olacaktır" denildi.
Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, konu hakkında yaptığı açıklamada yıllardır  büyük emek verdikleri Çelikhan çayı projesinde ilk aşamanın ihalesinin yapıldığını ve mart ayı ile birlikte işe başlanılacak olması nedeni ile DSİ yetkilileri ve Milletvekillerine teşekkür ettiğini söyledi.
 

AdminAdmin