Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 02-08-2016 14:33   Güncelleme : 02-08-2016 14:33

ÇAT BARAJI TÜNELİNE BAŞLANILIYOR

Yıllardır Çelikhan halkının büyük bir özlem ve hasret ile beklediği Çat Barajı sulama tüneli işi için firma çalışmaya başladı.

ÇAT BARAJI TÜNELİNE BAŞLANILIYOR
2004 yılında Çelikhan Belediyesi meclisinde Belediye Başkanı Mustafa Bulut’un  gündeme getirdiği ve o günden bugüne kadar sürekli uğraş verilen Çat Barajı sulama tünelinde nihayet işe başlanıldı.
DSİ İl Müdürü Hakan Kaya ve beraberinde ihaleyi alan firma yetkilileri Kaymakam Adem Kaya ve Belediye Başkanı Mustafa Bulut ile birlikte tünelin yapılacağı bölgeyi gezdiler.
Firma yetkilileri ve DSİ Adıyaman şube müdürü Hakan Kaya, yetkilere bilgi verdiler.
Süreç hakkında bir açıklama yapan Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, yaklaşık 12 yıldır gündeme getirdikleri bu tünel çalışmasının bitmesi ve işe başlanılması bizlere verilecek en güzel müjdelerden biridir.
Halkımızın tek geliri tarım, tarım ise tütündür. Halkımız elektrik enerjisi ile sulama yapmaktadır. Buda ciddi ekonomik maliyet getirtmektedir. Tünelin bitirilmesi ve kapalı sistemin dereye girmesi ile birlikte halkımız rahat edecek, sulama suyu ücreti asgari bir orana düşecektir.
Bu proje için çok emek verdik. Defalarca Ankara’ya gittik. Milletvekillerimiz her ilçemize geldiğinde gündeme getirdik.
Bu sürecin bu noktaya gelmesinde
Başta TBMM başkan vekili Ahmet Aydın, Milletvekillerimiz Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat,Salih Fırat,eski vekillerimiz Mehmet Erdoğan, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, DSİ bölge müdürlüğü, Adıyaman Şube müdürümüz Hakan Kaya, Ak Parti teşkilatlarımız ve emeği geçen herkese teşekkür ederim.”dedi.
 
 
AdminAdmin