Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 04-06-2017 20:28   Güncelleme : 04-06-2017 20:28

ÇAT BARAJI TÜNELİ DEVAM EDİYOR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam eden Adıyaman Çelikhan Sulamasında çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor

ÇAT BARAJI TÜNELİ DEVAM EDİYOR
. Proje ile 13 bin dekar zirai alan suyla buluşacak.
Azami su tasarrufu sağlanacak proje ile enerji maliyetleri ortadan kalkarak bölge çiftçisi arazilerini yağmurlama ve damla sistemleriyle sulayabilecek.
Yüzde 14 fiziki gerçekleşmeye ulaşılan projede tünel giriş platformu ve tünel giriş sedde dolgusu tamamlandı. Yaklaşık 880 metre uzunluğunda ve 3 metre çapındaki tünel ile 36 bin metrelik boru hattı şebekesi çalışmaları ise devam ediyor.
Ana su kaynağını Çat Barajı’nın oluşturduğu sulama projesinde ayrıca baraja Görnek Dere Vadisi üzerine inşa edilecek Taşdamlar Reglatötü ile su derive edilecek. Derivasyon tesislerindeki fiziki gerçekleşme ise yüzde 57 seviyesine ulaştı.
Yaklaşık 28 milyon lira yatırım bedeli ile inşa edilen Çelikhan Sulamasının hayata geçirilmesi ile bölge çiftçisi dekar başına 475 lira ilave gelir artışı elde edilecek, dolayısıyla ülke ekonomisine yıllık 5,5 milyon lira katkı sağlanacak. 2018 Ağustos ayında tamamlanarak hizmete alınması hedeflenen proje ile ayrıca 1.040 kişiye istihdam sağlanması da hedefleniyor.
Projeyi yakından takip ettiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Bu projenin hayata geçmesi ile bölgede ziraatla uğraşan vatandaşlarımızın gelirlerinde önemli artışlar olacak. Böylece bölge vatandaşlarının gelir düzeyi arttığı için köyden kente göç azalmış olacak” dedi.
Adıyaman’a sulama anlamında yatırımlarını hız kesmeden sürdüreceklerini de vurgulayan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Adıyaman’ın bereketli topraklarını suyla buluşturmaya devam edeceğiz. Adıyaman tarihinde görmediği yatırımları son 14 yılda aldı. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” değerlendirmesinde bulundu.

 
AdminAdmin