Kaymakamlık
Giriş Tarihi : 11-01-2016 10:44   Güncelleme : 11-01-2016 10:44

Çat Barajı Mesire alanı İhale ediliyor

Köylere Hizmet Götürme Birliğince Gölbağı Köyü,Gölbaşı Mevkii 1948 Ada 1952 Parsel üzerinde bulunan Çat Barajı Sosyal Tesisleri (Restaurant, Kapalı Halı Saha, Soyunma Odaları, Kafeterya, Kamelyalar ve diğer Yapılar Konuk Evi hariç) Birlik İhale Yönetmeliğ

Çat Barajı Mesire alanı İhale ediliyor

ÇELİKHAN KAYMAKAMLIĞI

Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı

 

 

İHALE İLANI

 

ÇELİKHAN İLÇESİ KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINDAN

 

           MÜLKİYETİ İL ÖZEL İDARESİNE AİT ÇELİKHAN İLÇESİ GÖLBAĞI KÖYÜ GÖLBAŞI MEVKİİ 1948 ADA 1952 PARSEL ÜZERİNDE BULUNAN SOSYAL TESİSLER (Restaurant, Kapalı Halı Saha, Soyunma Odaları, Kafeterya,Kamelyalar ve diğer yapılar-Konukevi Hariç) KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ İHALE YÖNETMELİĞİNİN 18.MADDESİ GEREĞİNCE AÇIK İHALE USULÜ İLE KİRAYA VERİLECEKTİR. İHALEYE İLİŞKİN BİLGİLER AŞAĞIDADIR.

 

1-İHALEYİ  YAPAN İDARENİN:

a) Adı  : Çelikhan İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı

b)Adresi: Yunus Emre Mah.Hükümet Konağı Kat:2 Çelikhan/ADIYAMAN

c)Telefon ve faks numarası : 0(416)4512038 Faks :0(456)4512038

 

2-İHALENİN :

a)Adı:  Adıyaman İli Çelikhan İlçesi Gölbağı Köyü Gölbaşı Mevkii 1948 Ada 1952 Parsel 126.871,15 m2 lik alan üzerinde Bulunan Sosyal Tesisler (Restaurant, Kapalı Halı Saha,Soyunma Odaları,Kafeterya,diğer yapılar Konuk Evi Hariç) Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliğinin 18.maddesi gereğince Açık İhale Usulü ile kiraya verilmesi ihalesi.

b)Niteliği: Kiraya verme işi.

c)Türü: Açık İhale Usulü.

d)Yapılacağı yer :Çelikhan Kaymakamlığı  Köylere Hizmet götürme Birliği Hükümet Konağı Kat.2 Çelikhan/ADIYAMAN       

e)Tarih ve saati: 15/01/2016 – 14:30

 

3-KİRAYA VERİLECEK TAŞINMAZIN  :

a)İli : Adıyaman

b)İlçesi : Çelikhan

c)Köyü veya Mahallesi : Gölbağı Köyü Gölbaşı Mevkii 1948 Ada 1952 Parsel

d)Niteliği : Sosyal Tesis

 

4-İHALE KONUSU İŞİN     :

a)Adı:Kiraya verme.

b)Niteliği ve Türü : Çelikhan İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğine ait iş yerinin  kiraya verilmesi.

c)Miktarı : 1948 Ada 1952 Parsel (126.871,15 m2.

d)Kiraya verilecek Tesisin adresi : Gölbağı Köyü Gölbaşı Mevkii Çelikhan/ADIYAMAN                                                             

e)Kiraya verme süresi : 5 Yıl (İdarenin Uygun Görmesi Halinde süre artı 5 yıl ilave yapılabilir.)

 

5-Yukarıda özellikleri belirtilen Birliğimize ait iş yeri olarak Çelikhan İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğince (Bundan sonra idare olarak alınacaktır.) 15/01/2016 tarihinde Cuma günü saat 14.30’da Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliğinin 18.maddesi gereği açık ihale usulü ile kiraya verilecektir.

 

6-Teklifler 15/01/2016 tarihinde Cuma günü saat 14.25’e kadar Çelikhan İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığına verilecektir.

 

7-Taşınmazın kiraya verme süresi 5 yıldır. Sözleşme 5 yıl üzerinden yapılacaktır. Sözleşmenin bitimine 30 gün kala yüklenici (kiracı) idareye yazılı olarak başvuracak ve bu başvuru idare tarafından değerlendirilecektir. Yüklenicinin idareye başvurmaması veya idarenin sözleşme bitimine kadar yüklenicinin yaptığı başvuruya cevap vermemesi sözleşmenin yenilenmeyeceği hükmündedir. Bu durumda yüklenici sözleşmenin sona erdiği tarihe kadar taşınmazı tahliye etmek zorundadır.

 

 

 

 

8-İHALEYE KATILABİLME ŞARTLARI VE İSTENİLEN BELGELER        :

8.1-Aşağıda maddeler halinde sayılan ve Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliğinin 11.maddesinde düzenlenen yerli istekliler ihale dışı bırakılır.

a) İflas eden, tasfiye halinde olan, işleri mahkeme tarafından yürütülen, konkordato ilân eden, işlerini askıya alan,

b) İflası ilân edilen, zorunlu tasfiye kararı verilen, alacaklılara karşı borçlarından dolayı mahkeme idaresi altında bulunan,

c) Mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş sosyal güvenlik prim borcu olan,

ç) Mevzuat hükümleri uyarınca kesinleşmiş vergi borcu olan,

d) İhale tarihinden önceki beş yıl içinde, mesleki faaliyetlerinden dolayı yargı kararıyla hüküm giyen,  

e) İhale tarihinden önceki beş yıl içinde, ihaleyi yapan birliğe yaptığı işler sırasında iş veya meslek ahlakına aykırı faaliyetlerde bulunduğu birlik tarafından ispat edilen,

f) İhale tarihi itibariyle, mevzuatı gereği kayıtlı olduğu oda tarafından mesleki faaliyetten men edilmiş olan,

g) Bu maddede belirtilen bilgi ve belgeleri vermeyen veya yanıltıcı bilgi ve/veya sahte belge verdiği tespit edilen,

ğ) 12 nci maddeye göre ihaleye katılamayacağı belirtildiği halde ihaleye katılan.

 

8.2-Aşağıda maddeler halinde bulunan ve Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliğinin 12.maddesinde sayılan kişiler doğrudan veya dolaylı olarak kendileri veya başkaları adına hiçbir şekilde ihaleye katılamaz.

a) 4/1/2002 tarihli ve 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4/1/2002 tarihli ve 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ve 8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri gereğince geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan ve organize suçlardan dolayı tutuklu ve hükümlü bulunanlar.

b) İlgili mercilerce hileli iflas ettiğine karar verilenler.

c) Birliğin ihale yetkilisi.

ç)Birliğin ihale konusu işle ilgili her türlü ihale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, denetlemek, sonuçlandırmak ve onaylamakla görevli olanlar.

d) (c) ve (ç) bentlerinde belirtilen şahısların eşleri ve üçüncü dereceye kadar kan ve ikinci dereceye kadar kayın hısımları ile evlatlıkları ve evlat edinenleri.

e) (c), (ç) ve (d) bentlerinde belirtilenlerin ortakları ile şirketleri (bu kişilerin yönetim kurullarında görevli bulunmadıkları anonim şirketler hariç).

Bu yasaklara rağmen ihaleye katılan istekliler ihale dışı bırakılarak geçici teminatları gelir kaydedilir. Ayrıca, bu durumun tekliflerin değerlendirmesi aşamasında tespit edilememesi nedeniyle bunlardan biri üzerine ihale yapılmışsa, teminatı gelir kaydedilerek ihale iptal edilir.

 

8.3-İstenilen belgeler            :

 a)Tebligat için adres beyanı, telefon numarası, faks numarası ve elektronik posta adresi

 b)Kayıtlı Olduğu Ticaret ve/veya sanayi odası meslek odası belgesi

1.Gerçek kişi olması halinde ihaleye ait ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış Ticaret ve/veya Sanayi odası veya meslek odasına kayıtlı olduğunu gösterir belge.

2.Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğu yer Ticaret ve/veya Sanayi odası veya İdare Merkezinin bulunduğu yer Mahkemelerinden veya benzeri bir Mahkemeden İhaleye ilişkin ilk ilanın yapıldığı yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge.

c)Teklif vermeye yetkili olduğunu gösterir imza beyannamesi ve imza sirküleri.

1.Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza beyannamesi ve imza sirküleri.

2.Tüzel kişi olması halinde Şirket ortaklarının hisse dokümanı ve şirketteki görevlerini belirten son durumu gösterir ticaret sicil gazetesinin aslı, Ticaret ve Sanayi Odasınca Tasdikli Örneği veya noter tasdikli örneği ile noter tasdikli imza sirküleri.

d)Bu ilanın 8/1.maddesinde belirtilen ihale dışı bırakılma durumlarında olmadığına ilişkin yazılı taahhütname

e) Bu ilanın 8/2.maddesinde belirtilen ihale katılamayacaklar arasında olmadığına ilişkin yazılı taahhütname

f) Vergi ve SGK Borcu Olmadığına dair yazı (OCAK-2016 tarihi itibarıyla)

g) İhale Dökümanını satın alındığına dair belge,

h) Geçici teminatın ve depozito tutarının İdareye verildiğine dair banka dekontu veya bankadan alınmış teminat mektubu,

ı)Şekli ve İçeriği idari şartnamede belirtilen teklif mektubu.

 

 

 

 

i)İstekli adına vekâleten iştirak edilecek ise adına teklifte bulunacak kişinin noter tasdikli vekâletnamesi ile vekâleten iştirak edenin imza sirküleri;

9-Verilen teklifler 1 yıl (12 ay) üzerinden verilecektir. En uygun bedel, yaklaşık maliyetten (1 yıllık tahmini kira bedelinden) aşağıda olmamak üzere, teklif edilen bedellerin (1 yıllık kira bedeli olarak) en yükseğidir.

10-İlk yıl kira bedeli ihale bedeli olup, takip eden ikinci ve müteakip yıllar kira bedelleri cari yıl kira bedelinin Devlet İstatistik Enstitüsünce artışın yapılacağı ayda yayımlanan Üretici Fiyatları Endeksi (Bir önceki yılın aynı ayına göre % değişim oranı) oranında arttırılması suretiyle hesaplanacaktır. Kira bedeli, kiralama yılı içerisinde olmak ve bir sonraki takvim yılına sarkmamak şartıyla defaten, en geç Haziran ayında tahsil edilir. Kiralama yılı içerisinde ödenmeyip bir sonraki yıla sarkan kira bedellerine takip eden yıl içerisinde geçen süre için ilgili mevzuat gereği hesaplanacak gecikme zammı uygulanarak, hesaplanacak gecikme zammı ile birlikte tahsil edilir.

 

11-İhaleye sadece yerli istekliler katılabilir.

 

12-Posta Kargo vb. ile gönderilen teklifler kabul edilmez.

 

13-Her türlü vergi, resim, harç vb. benzeri yükümlülükler yükleniciye aittir.

 

14-İhale dokümanı mesai saatleri içerisinde Çelikhan İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığından 250,00.-TL. bedelle satın alınabilir.

 

15- Birliğimiz 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununa tabi olmayıp; 28.04.2007 tarih ve 26506 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Köylere Hizmet Götürme Birliği İhale Yönetmeliğine tabidir. İhaleye komisyonu gerekçesini kararda belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp, yapmamakta serbesttir. Komisyonların ihaleyi yapıp, yapmama kararına itiraz edilemez.

 

16-Konsorsiyumlar ihaleye katılamaz.06.01.2016

 

 

                                                                                                                                             

                                                                                                                                           İdare Yetkilisi

 

Adem KAYA

     Çelikhan Kaymakamı

           Birlik Başkanı

 
AdminAdmin