Kaymakamlık
Giriş Tarihi : 14-07-2015 11:42   Güncelleme : 14-07-2015 11:42

Çat Barajı Kaymakamlık sosyal tesisleri güzelleşiyor.

Yeşil ve mavinin iç içe olduğu mekanda iftar yapmak isteyen vatandaşlar, yüzen adaların bulunduğu Çat Barajı Gölü kıyısına akın ediyor.

Çat Barajı Kaymakamlık sosyal tesisleri güzelleşiyor.


Kendi imkanlarıyla bölgeye gelen vatandaşlar evlerinde pişirdikleri ya da mangalda yaptıkları yemeklerle eşsiz manzara karşısında orucunu açıyor.

Çelikhan Kaymakamı Adem Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzen adalar manzaralı bölgede alternatif turizmin gelişmesi amacıyla rekreasyon çalışmaları yapılarak çeşitli sosyal alanlar oluşturduklarını söyledi.

Çevre düzenlemesinin tamamlanmasıyla vatandaşların ilgisinin daha da artığını belirten Kaya, "Vatandaşlar buraya rağbet gösterdi. Ramazanın gelmesiyle sıcak havadan bunalan vatandaşlarımız maviyle yeşilin buluştuğu bu yerde hem piknik yapıyor, hem de orucunu açıyor" dedi.

- Yüzen marina yapılacak

Yüzen adaların bölge turizmi açısında önemine işaret eden Kaya, bölgede alternatifi olmadığı için vatandaşların mekandan memnun olduklarını dile getirdi.

İlerleyen süreçte yaşanacak yoğunluğa bağlı olarak yeni kameriyeler yapabileceklerini anlatan Kaya, bölgeye halı saha ve restoran da yapılacağını kaydetti.

İlginin daha da artması için yeni çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Kaya, "Buraya hazırladığımız proje kapsamında yüzen marina yapmayı düşünüyoruz. Projemizi GAP Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunduk. Projemizin kabul edilmesi durumunda hem tekne turları yapılacak, hem de yüzen adalara ziyaret sağlanabilecek" diye konuştu.

- "Bazı günler yer bulmakta sıkıntı çekiyoruz"

Ailesiyle iftar yapmaya gelen Ebubekir Altın da bölgenin ilçelerine yakın olması nedeniyle şanslı olduklarını söyledi.

Ramazanın gelmesiyle birçok kişinin bölgeye gelerek iftarını yaptığını belirten Altın, şunları kaydetti:

"Bazı günler yer bulmakta sıkıntı çekiyoruz. Özellikle kameriyelerde boş yer kalmıyor. Hem havanın, hem manzaranın güzelliği, hem de yüzen adalarıyla burası çok güzel bir mesire alanı. İftarımızı burada yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz."dedi.

Fotoğraflar için tıklayınz!


AdminAdmin