Doğa-Yaşam
Giriş Tarihi : 25-05-2013 18:55   Güncelleme : 25-05-2013 18:55

Bölgemizde Sırtlan (Aftar)Var

Çocukluğumuzda “Aftar” hikâyeleri ile büyütülmüştük. İşte lulo(Sırtlan) varlığı tespit edildi.

Bölgemizde Sırtlan (Aftar)Var

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İsmail Kozan, yıllardır bilinen ancak bilimsel olarak varlığı tespit edilemeyen Çizgili Sırtlan'ın varlığının tespit edildiğini söyledi.

 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Kozan, Doğa Koruma ve Milli Park Müdürlüğü Nemrut Dağı Milli Park sınırları içerisinde TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezinde görevli proje araştırmacısı Ali Onur Sayar'ın Adıyaman'a gelerek fotokapanla Çizgili Sırtlanı görüntülediğini ifade etti.

Yörede yapılan araştırmalar neticesinde sırtlanların barındığı mağarada 2 Adet Çizgili Sırtlan'ın fotokapan yöntemiyle tespit edildiğini aktaran Kozan, “Bu çalışma Adıyaman ve bölgesinde yapılan ilk yaban hayvanları türlerinin tespitine yönelik çalışma olma özelliğidir. Yıllardan beri varlığı bilinen ancak bilimsel araştırma ile tespit edilemeyen çizgili sırtlan ile beraber Biyolojik Çeşitlilik açısından oldukça zengin olan ilimizde canlı türlerin tespiti ve korunması için çalışmalar devam ediyor” dedi.

 Not: Lulo değil Aftor'muş. düzenleme yapıldı.

AdminAdmin