Güncel
Giriş Tarihi : 30-04-2013 10:26   Güncelleme : 30-04-2013 10:26

Bediüzzaman Said Nursi Külliyesi'nin temeli atıldı

İlk harcı Bitlis Valisi Veysel Yurdakul attı

Bediüzzaman Said Nursi Külliyesi'nin temeli atıldı

Şerif Kızıltaş'ın haberi:

RİSALEHABER-Bitlis Bediüzzaman Said Nursi Kültür ve Eğitim Vakfı'nın öncülüğünde Van İlim ve Kültür Vakfı'nın destekleri ile inşa edilecek Bediüzzaman Said Nursi Külliyesi'nin temel atma merasimi geçekleştirildi. Törene Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bayındırlık ve İskan Eski Bakanı Zeki Ergezen, Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban, Van İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Yaşar Altaylı ve çok sayıda misafir katıldı.

Tören, Aşr-ı Şerif'in okunması, Risale-i Nur'dan ders ve ardından yapılan dua ile başladı. Davetlilerin yaptığı konuşmalarda Bediüzzaman Said Nursi'nin evrensel bir kişiliğinin olduğu, yazdığı eserlerin 50'den fazla dile tercüme edildiği ve yetiştirdiği nesillerin ülke geleceğine katkı sunduğu ifade edildi. Tören kesilen adak ve temele harç konulmasıyla devam ederken yapılan ikramlarla son buldu.

bitlis_kulliye.jpg

Bitlis’i, Nurs’u ziyaret edecek misafirlere ev sahipliği de yapacak olan külliye pek çok hizmet faaliyetinin koordine edileceği bir merkez konumunda. Çok amaçlı kullanım için tasarlanan külliyede etüd odaları, yemekhane, suit odalardan oluşan misafir odaları ve çatı katında 280 m²’lik sohbet salonu bulunacak. 1200 m² arazi üzerinde 500 m² taban alanı kullanılarak 3000 m²’lik kapalı alan olacak şekilde inşa edilecek külliyenin yaklaşık 1.600.000 TL'ye malolması bekleniyor.

Risale haber

AdminAdmin