Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 31-01-2020 18:45   Güncelleme : 31-01-2020 18:45

Barbaros İlkokulunun Ana Binası Yıkılıyor

24 Ocakta meydana gelen Depremde hasar gören Barbaros İlkokulunun A blok bölümü yıkılacak. Eğitim tek binada sabahçı-öğlenci olarak devam edecek.

Barbaros İlkokulunun Ana Binası Yıkılıyor
Sivrice'de meydana gelen depremle aynı Fay hattı üzerinde bulunan Çelikhan'da da bazı binalar zarar görmüş durumda. Cumhuriyet Meydanında bulunan Belediye iş hanı ile Avcı kulübü binalarının yıkım kararının ardından Barbaros İlkokulu A-Blok binasının da taşıyıcı kolonunda meydana gelen derin çatlaklardan dolayı boşaltılıp yıkılması yönünde kararı alındı.
Eğitim-Öğretimin aksamaması için 3. ve 4. sınıflar sabah 07:30'da, 1. ve 2. sınıflar 12:30'da B-Blok binasında eğitime devam edecek.

DEPREM DEĞİL, BİNA ÖLDÜRÜR!

Hasar gören A-Blok bölümü 1996 yılında hizmete açılmış, B-Blok kısmı ise çok daha önce yapılmış olmasına rağmen hasar görmemiş olması akıllarda soru işaretleri oluşturuyor. Neden yakın zamanda yapılan bina daha fazla zarar görüyor? 

VELİLER TEDİRGİN!

Sitemize çeşitli mecralardan ulaşan öğrenci Velileri; Fatih İlkokulu, Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu, Atatürk İlkokulu ve diğer okul binalarında uzman ekipler tarafından hasar tespit çalışması yapılıp yapılmadığı konusunda yetkililerin acilen bir açıklama yapması gerektiğini ifade ettiler.

Öte yandan 2019 yılında hizmete açılan Çelikhan Ortaokulu binasında da çok sayıda çatlak oluşması nedeniyle sıva üstü gözle yapılan kontrollerin yeterli olmayacağı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin gerekli testleri yapmasının elzem olduğu belirtildi.

Her okulda yüzlerce öğrenci bulunduğu için bu konunun asla ihmale gelmeyeceği, gerekirse İlçe genelindeki tüm okullarda uzmanlarca gerekli kontrollerin yapılması gerektiği ifade edildi.
 
AdminAdmin