Sivil Toplum
Giriş Tarihi : 06-06-2016 19:44   Güncelleme : 06-06-2016 19:44

AYAD İLK OLAĞAN KONGRESİNİ YAPTI

Anadolu Yakası Adıyamanlılar Derneği olağan genel kongresini gerçekleştirdi.

AYAD İLK OLAĞAN KONGRESİNİ YAPTI
İstanbul Anadolu yakasında kısa bir süre önce kurulan ve kurulduğu günden bu yana bir çok etkinliğe imza atarak adından sıkça söz ettiren Anadolu yakası Adıyamanlılar derneği ilk olağan kongresini gerçekleştirerek yeni yönetim kurulunu oluşturdu.
Divan başkanlığını Sultanbeyli Halk Eğitim Müdürü Celal Gündoğdu ve divan üyeliklerini Eğitim Yöneticileri Hüseyin Öndüç ve Mesut Avcı’nın yaptığı kongrede tek liste ile giren Kurucu başkan Eğitim Yöneticisi Sabri Baltacı oy birliği ile başkan seçildi.
Tekrardan AYAD dernek başkanlığına seçilen Sabri Baltacı yaptığı konuşmada hemşerilerine teşekkür ederek devamında şöyle konuştu:
Değerli hemşerilerim, İstanbul gibi dünyanın önemli metropollerinden olan bir şehrin, nüfusunun yarısının yaşadığı bir yakasında dernekleşememek, Adıyaman’ ı tanıtamamak ve sivil toplum örgütleri ölçeğinde temsil edilememesi büyük bir handikaptır.
İstanbul Anadolu Yakasında hemşerilerimizin parçalanmış olması, herbirisinin mücadeleyi tek başına yürütmeye çalışması hem bireysel bazda tükenmeye genelde de Adıyaman’ı güçsüz gösterilmesine yol açmaktadır.
İstanbul’ da 22000 il dernekler müdürlüğüne kayıtlı resmi dernek bulunmaktadır. Bu derneklerin %80’i hemşeri dernekleridir. Bunların hepsi kendi lobilerini arttırmaya, kendilerine ait olan değerlere değer katmaya çalışmaktadırlar. Bunların hiç birinin Adıyaman’ı temsil etmemesi çok üzücüdür. Bunu bir ihtiyaç olarak görmeyen herkesi tekrar derin düşünmeye, yeni bir durum değerlendirmesi yapmaya davet ediyorum. Bakanlıkların illere göre paylaşıldığı, yatırımların yapılmasında bakanlıkların önemli rol aldığı bir süreçte, Adıyaman’ lı bir bakanımızın olmaması hepimizi üzmektedir. Ancak nedenleri araştırırken örgütlenme eksikliğinin masaya yatırılması gerekmektedir.
Böyle bir süreçte AYAD kongresinin yapılarak tek liste ile seçime girmemiz ve hemşerilerimizin bizleri tekrar görevlendirmesi beraberinde büyük bir sorumluluk getirmektedir. Bütün hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Layık olmak için çalışacağız. Güçlü bir yönetim kadromuz var. Gençlere karşı sorumluluklarımız var. Ailelerimize karşı sorumluluklarımız var. Hepsini yerine getirmek için çalışacağız. “Başarmak için yola çıkanlar asla yorulmazlar” deyip çalışacağız.
Bize bu gücü veren “asla yalnız yürümeyeceksiniz” deyip desteklerini esirgemeyen ve bizleri görevlendirip cesaretlendiren adından da anlaşıldığı gibi yaman Adıyamanlı hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Bu duyguları yüreğinde hisseden Anadolu yakasında da güçlenmemiz gerekiyor diyen herkesi destek olmaya davet ediyorum. Yetkiyi paylaşmaya hazırız. Yetkili organlarımızda bizlerle omuz omuza mücadele etmeye bekliyoruz.
Unutmayalım desteğe ihtiyacımız olduğunda, destek verecek kişileri kaybetmiş olabiliriz.
AYAD Yönetim kurulu ve Denetleme kurulu şu şekilde oluştu.
  1. Sabri Baltacı- Başkan
  2. Murat Öcal- Başkan Yardımcısı
  3. Çelebi Ulutaş- Sekreter
  4. Mustafa Savcı
  5. Orhan Başak
  6. Mustafa Karakuş
  7. Mahmut Özgül
  8. Fayik Yaylagül
  9. Mehmet Aslantürk
  10. Cemal Kaya
  11. Ahmet Dolaş
  12. Mustafa Karakaya
  13. Aziz Boğatekin
  14. Şevket Kartal
DENETLEME KURULU
  1. Mehmet Kurtbey
  2. Halil Gözgü
  3. Mustafa Tatar
  4. Şükrü Karakuş
  5. Ramazan Bilgin
  6. Muzaffer Kılınç
 
 
 
AdminAdmin