Güncel
Giriş Tarihi : 11-01-2013 17:49   Güncelleme : 11-01-2013 17:49

Avgader Adıyaman Temsilcisi Karabatak:“Gasp edilmiş haklar iade ediliyor”

Avrupa Gazeteciler Derneği Adıyaman Temsilcisi Gazeteci Yazar Naif Karabatak, TBMM’ye sunulan “yıpranma primi” önergesinin kabul edilmesinin gazetecilerin gasp edilmiş haklarının iadesi olduğunu söyledi.

Avgader Adıyaman Temsilcisi Karabatak:“Gasp edilmiş haklar iade ediliyor”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Meclis Genel Kurulu’nda Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinde gazetecilere, milletvekillerine ve dışarıdan atanan bakanlara daha önce olduğu gibi fiili hizmet zammından (yıpranma payı) yararlanma hakları iade edildi.

 

Yeni gelişme hakkında değerlendirmelerde bulunan Avrupa Gazeteciler Derneği Adıyaman Temsilcisi Gazeteci Yazar Naif Karabatak,  “2008 yılında çıkarılan yasa ile kamu hizmeti yapan, toplumun haber alma özgürlüğü için çalışıp didinen meslektaşlarımızın yıpranma hakları gasp edilmişti. Belki de 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde çıkarılan bu yasa, onlara verilecek en güzel hediyedir. Ama bu hediye, karşılıksız verilen bir hediye değil, dişiyle, tırnağıyla, hayatını ortaya koyarak hak ettiği bir hediyenin iade edilmesidir.” dedi.

 

Karabatak, “Başta yasanın çıkması için uğraş veren Avrupa Gazeteciler Derneğimize, gazeteci federasyonlarına, tüm cemiyetlere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik’e, milletvekillerine ve Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, geçte olsa gasp edilen hakların iade edilmesinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

 

AdminAdmin