Siyaset
Giriş Tarihi : 03-08-2020 13:57   Güncelleme : 03-08-2020 13:57

Ak Partili Aydından Çelikhan'a Bayram Ziyareti

AK Parti Adıyaman Milletvekili ve Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın ile Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, Çelikhan'a bayram ziyareti gerçekleştirdi.

Ak Partili Aydından Çelikhan'a Bayram Ziyareti

Mv. Ahmet Aydın ve Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin; Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, İlçe Başkanı Mahmut Avcı ve parti teşkilatı tarafından karşılandı.

Ak Parti Çelikhan ilçe başkanlığında gerçekleşen bayramlaşma töreninin ardından Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın tütün konusunda yaptığı açıklamada, daha önce TBMM’ye 50 kiloya kadar tütün taşınması konusunda kanun teklifini verdiklerini anımsatarak, 2020 yılındaki yasa değişikliğinde tütündeki ötv vergisinin yüzde 40'a indirildiğini ve Kooperatif kurma sürecinin başladığını, böylece ilk defa tütünün kaçak statüsünden çıkarılarak tamamen yasal hale geleceğini ifade etti.

Kapalı sistem tarımsal sulama için 2009 yılında başlatılan tünel çalışmasının bitirilmesi ve  gerekli çalışmaların yapılması için yüklenici firma ile görüşüldüğünü, gerekirse tekrar ihale edilerek bu projenin tamamlanacağını belirten Aydın, daha önce DSİ tarafından ihale edilen Çelikhan Çayı'nın 12 metre genişliğinde olan 1. etap çalışmasının Çelikhan Hastanesinden Çem mevkisine kadar bitirildiğini ve ikinci etap çalışmasının yapılması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Aydın, Çelikhan Berzif mevkiinde yapılacak olan sulama göletinin DSİ tarafından etüt çalışmaların yapıldığını ve çalışmaların devam ettiğini söyledi. 

Belediye Başkanı Mustafa Bulut tarafından verilen yemeğin ardından milletvekili Aydın ve beraberindeki ekip Çelikhan'dan ayrıldı.

AdminAdmin