Siyaset
Giriş Tarihi : 10-07-2021 20:49   Güncelleme : 10-07-2021 20:49

AK Parti grubundan tütün üreticilerini sevindiren teklif

AK Parti grubu sarmalık kıyılmış tütünle ilgili bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara uygulanan hapis cezasının 6 ay ertelenmesi için kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

AK Parti grubundan tütün üreticilerini sevindiren teklif

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, AK Parti olarak tütün üreticilerin daha önce olduğu gibi yine yanlarında olduklarını kaydederek, “Yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara uygulanacak hapis cezasının 6 ay süreyle ertelenmesini sağlayacak kanun teklifimizi TBMM Başkanlığına sunduk.” dedi.

Milletvekili Aydın, “Bugüne kadar tütün üzerinden yapılan tüm dezenformasyonlara rağmen bizler her daim üreticilerimizin ve çiftçilerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. İnanıyorum bu 6 aylık zaman diliminde kooperatifleşmeyi tam bir kurumsal yapıya büründürerek, sarmalık kıyılmış tütünün marka değerini koruyacak şekilde yasal zemin üzerinden satışı yapılacaktır. İnşallah birlikte çalışıp, birlikte üretip, birlikte başaracağız.” şeklinde ifade etti.

AK Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat ise Kooperatiflerin kendilerini hazırlamaları için tütün yasasının 6 ay uzatılması için kanun teklifini  TBMM’ye sunduklarını ifade ederek “ Bugüne kadar her zaman üreticilerimizin yanında olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bu altı aylık süreci çok iyi değerlendirerek kooperatifler eliyle tütünümüzün marka değerini koruyacak şekilde yasal zeminde piyasaya sunacaklardır. Tüm Adıyaman’ımıza hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Muhammed Fatih Toprak da, müjdeli haberi sosyal medya hesabından duyurarak “Tarım ve Orman Bakanlığından yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan Tütün ticareti yapılması 6 ay daha uzatılmıştır, hayırlı olsun. En kısa sürede Kooperatiflerin faaliyete geçmesi önem arz etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza ve Grubumuza teşekkürler.” paylaşımında bulundu. 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş ise bu süreci çok iyi değerlendireceklerini özellikle kooperatiflerin kendilerini hazırlamaları için tütün yasasının 6 ay uzatılması için kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunduklarını ifade ederek Adıyamanlı tütün üreticilerine ve esnaflarına hayırlı olması dileğinde bulundu.

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin de, şu ifadelere yer verdi:

“Adıyaman bizim, tütün bizim. Yetki belgesi almadan veya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara uygulanacak hapis cezasının 6 ay süreyle ertelenmesini sağlayacak kanun teklifini Merkez Disiplin Kurulu Başkanımız Ahmet Aydın, milletvekillerimiz İbrahim Halil Fırat, Muhammed Fatih Toprak ve Yakup Taş’ın imzasıyla AK Parti Grubu olarak TBMM Başkanlığına sundular. Çözüm odaklı siyaset vazgeçilmezimizdir. Biliyoruz ki,  sarmalık kıyılmış tütünümüz Adıyaman’ımız için önemli bir gelir kapısı. İstiyoruz ki bu katma değerin daha modern tesislerde işlenerek yasal zeminde piyasaya sunulmasıdır. Bunun yolu da kooperatifleşmeden geçer. Hem Adıyaman’ımızın istihdamına ciddi katkı sağlayacak hem de marka değerini koruyacak bu modeli tam anlamıyla uyguladığımız zaman ne üretici nede ticaretini yapan kardeşlerimiz hiçbir mağduriyet yaşamayacaktır. AK Parti olarak bu sürece katkıda bulunarak tüm paydaşlarımızla istişare edeceğiz. Mümkün olan en kısa sürede ise örnek bir kooperatifleşme sürecinin startını vermiş olacağız. Şimdiden Adıyaman’ımıza hayırlı olsun.”

Öte yandan AK Parti Grubunun TBMM’ye sunduğu Torba Kanununda yapılan kanun değişikliğine dair şu bilgiler yer aldı:

“Madde 18-Madde ile Tarım ve Orman Bakanlığından yetki belgesi almadan beya bildirimde bulunmadan tütün ticareti yapanlara yönelik getirilen cezanın yürürlük tarihinin 1/1/2022 tarihine ertelenmesi amaçlanmaktadır.”

AdminAdmin