Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 28-07-2017 08:06   Güncelleme : 28-07-2017 08:06

AGAD’tan Vali Kalkancı’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan ve yönetimi birkaç hafta önce ilimize atanan Vali Nurullah Naci Kalkancı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

AGAD’tan Vali Kalkancı’ya Hayırlı Olsun Ziyareti
Gerçekleşen ziyarette Adıyaman’ın temel sorunları ve sorunların çözümü noktasında AGAD Başkanı İbrahim Aslan ve yönetimi Vali Nurullah Naci Kalkancı’yla bilgi alış verişinde bulundu.
Adıyaman’a atan Vali Nurullah Naci Kalkancı’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını ifade eden Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan; “1 aya yakın bir süredir ilimizde yeni görevine atanan valimizin ilimizin sosyoekonomik sıkıntılarıyla ilgili konularda gerekeni yapacaktır. Basın olarak her zaman valimizle bilgi, alış verişinde bulunacağız. Adıyaman’ın en büyük sıkıntısı çevre illere göre yeteri kadar gelişmemiş olmasıdır. Şanlıurfa, Malatya ve Gaziantep illerinin ortasında kalmamız nedeniyle ilimiz yeteri, kadar gelişemedi. Yaz mevsimi olunca ilimizde birçok insan farklı illere ırgat olarak gitmekte. Tütünün ekiminin son zamanlarda ilgi görmesi birçok insanın tütün üzerinden geçim sağlamasına neden oldu. Tütün konusunda yaşanan sorunlar tütün üreticilerinin mağdur olmasına neden olmakta. Valimizden Adıyaman’ın tek geçim kaynağı olan tütün konusunda gerekeni yapmasını talep ediyoruz. Valimizin  bu konuda halkımızın yanında olacağını da düşünüyoruz. Ayrıca valimiz ilimize gelen bakanlara ve devlet yetkililerine bu konun ne kadar önemli olduğunu talep ediyoruz. Öte yandan basın olarak her zaman halkın yanında olduk. Basın olarak her zaman valimizin yanında olacağız. İlimizin kalkınması noktasında elimizden geleni yapacağız.” dedi.
AGAD Başkanı İbrahim Aslan ve yönetiminin ziyaretinden ötürü memnuniyetini dile getiren Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı ise şunları kaydetti; “Adıyaman’a hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız. Halkımıza layık olmaya çalışacağız. Çalıştığım yerlerde Adıyamanlıları hep bir dost olarak, nazik, sevgi dolu, insani duyguları çok ciddi şekilde yaşayan insan olarak gördüm. Adıyaman’a atanmaktan ötürü çok mutluluk duydum. Ayrıca Adıyaman beklenin ötesinde bir şehir. Geçmişle bugün mukayese edildiği zaman Adıyaman’daki gelişmeler fark edilecektir. Devletin eliyle yapılması gereken yatarımlar olduğu vakit çalışmaların takipçisi olacağız. Bu çalışmaların yapılması için bu konuları gerekli mercilere ileteceğiz. Ve takipçisi olacağız. Adıyaman gerçekten huzur şehri. Din mezhep, meşrep, ırk ayrımı olmadan insanlar birlikte dostça, yaşananın zevkini çıkarıyorlar. Huzurumuzu bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Türkiye’de yaşanan problemlerin bir bölümü Adıyaman’da da var. Bu problem işsizliktir. Ama hükümetimizde bir takım tedbirler aldı. Bazı ilçelerimiz kendilerine yakın vilayetlere yöneliyorlar. Bu iller Gaziantep, Kahramanmaraş, Gaziantep’tir. Bir cazibe oluşturup bu ilçeleri ilimize yönlendirmeliyiz. Bu konuda gayret edeceğiz. İlimize yatırım yapıldığı zaman işadamlarımız teşvikten de yararlanıyorlar. Kısa vadede Adıyaman’da bazı gelişmeler olacaktır. Adıyaman’ı aldığımız yerde bırakmayacağız. Bu konuda basımıza büyük bir görev düşüyor.”
 
 
AdminAdmin