Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 02-10-2018 23:07   Güncelleme : 02-10-2018 23:07

Adıyaman Valisi Çelikhan'ı Ziyaret Etti.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı İlçemizle ilgili sorunları yerinde görmek ve Muhtarlarla görüşmek için İlçemizi ziyaret etti.

Adıyaman Valisi Çelikhan'ı Ziyaret Etti.
Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı beraberindeki Vali Yardımcısı Adem Kaya, Adıyaman İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, Dsi Adıyaman Şube Müdürü Mehmet Emin Ertürk, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Mehmet Altındağ ve diğer bazı kurum müdürleri ile beraber Çelikhan'a geldiler. 

Çelikhan Şehit Şeyho Şişman Anadolu Lisesi konferans salonunda Vali ve beraberindeki heyeti İlçe Kaymakamı Abdullah Demirdağ, Belediye Başkanı Mustafa Bulut, Kurum Amirleri, mahalle ve köy Muhtarları karşıladı.
Daha sonra konferans salonunda İlçemiz adına Belediye Başkanı Mustafa Bulut Vali ve beraberindeki heyete teşriflerinden dolayı teşekkür etti.

Mustafa Bulut konuşmasında: " ilçemizle ilgili projelerimizde sayın Valimizin desteği ve Vekillerin duruşuyla hiçbir projemiz geri kalmamıştır, bundan dolayı başta sayın Valiye, Vekillerimize ve Kamu Kurumları yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum. Çelikhanda iki önceliğimiz var 1. önceliğimiz eğitim ve  2. önceliğimiz de yasaklanan tütüncülüktür. Tütünde kazanılan paraların da çoğu Eğitim öğretime harcanıyor. ilkokullarımız ve ortaokullarımız eğitime elverişli değildir.  Halen yapımı devam eden bir ortaokul projemiz var. Fatih ortaokulu için de istimlak için ailelerle görüştük ancak herhangi bir çalışma başlatılmadı. Çelikhan çayı ile ilgili projede bu yıl hiçbir çalışma yapılmadı ve proje yarıda kalmış durumda. Baraj suyu seviyesi azaldığı için tütünler susuz kalmış ve kurumaya yüz tutmuş durumdadır. İçme suyu ve kanalizasyon konusunda da herhangi bir gelişme yoktur." dedi.

Adıyaman Valisi Nurullah Naci Kalkancı konuşmasında : "Adıyaman bölgesinde 6 civarında pkk terör örgütü mensubunun  olduğunu ve 2-3 tanesinin Adıyaman'lı olduğunu söyledi. Bu kişilere aileleri ya da akrabalarının destek olmazsa buralarda barınamayacaklarını söyledi. Adıyama'ın adı terörle anıldığı için yatırımcının gelmediğini yeni istihdam alanlarının açılmadığını söyledi.
Turizmin de terör olaylarından etkilendiğini anlattı. Adıyaman'ın terörle anılmasının dışarıda olumsuz bir algı oluşturduğunu bunun sonucunda adıyaman halkının kaybettiğini söyledi. Terör mensuplarının barınmaması için herkesin elinden geleni yapmasını istedi. Bu konulardan sonra karşılıklı soru cevap kısmına geçildi.

Mahmut Nedim Ökmen mahallesi Muhtarı Mustafa Üzümcü tütünün yasaklanmasıyla ilgili özellikle tütün satımı konusunda büyük sıkıntılar çekildiğini söyledi. Vali de kanunda ilgili düzenlemelerin yapıldığını çiftçiyi mağdur etmeyecek bir yönetmelikle sorunun çözüleceğini açıkladı.

DSİ Adıyaman şube Müdürü yöneltilen sorulara cevaben; Çelikhan çayı projesinin 500 metrelik kısmı yapılmış,  istikşaf raporu tamamlandıktan sonra kalan 2 km lik kısmı da ihalesi yapıldıktan sonra tamamlanacağını söyledi.
Çat barajında su seviyesinin düşmesi nedeniyle mevcut pompaların su çekememesi üzerine tarlalarda tütünlerin susuz kaldığı ve kurumaya yüz tuttuğu, DSİ nin bununla ilgili bir çalışma yapmadığı açıklamaları üzerine DSİ Adıyaman şube müdürü bahsedilen bölgelerin projemiz sulama alanında olmamasına rağmen özverili bir şekilde çalıştıklarını ancak 80 metre yüksekliye su basacak pompa bulamadıklarını açıkladı. Bu arada Mustafa Bulut araya girerek sulama alanı dışında olmadığını 3 yıl sulama birliği başkanlığını yaptığını açıkladı. Ayrıca sulama birliklerinin feshedilmesiyle sulama birliklerinin dsi ye devredilip sahipsiz kaldığını sadece 2 işçinin baktığını söyledi. Tarladaki ürünlerin bozulması, yeniden bir proje çiziminden çok daha fazla maliyette olduğunu söyledi.

Mustafa bulut mevcut pompaların dalgıç pompa olduğunu ve suyun pompa hizasından 2 metre yüksekte olmazsa su çekmediğini söyledi. dsi gerekli pompayı karşılarsa belediye araç ve imkanlarını da vererek dışarıdan tesisatı kurup su çekilebileceğini açıkladı. Ayrıca gerekirse birinin öncülük ederek gerekli pompayı vatandaşa aldırabileceklerini söyledi. DSİ Şube Düdürü gerekli yerlerle görüştüklerini ancak suyu 80 metre yükseğe basacak pompa bulamadıklarını açıkladı. Ayrıca tottik bölgesinin resmi olarak sulama alanı içinde olmadığını tekrar belirtti.
Mustafa Bulut içme suyuyla ilgili yaptıkları bütün projelerin ise yüksek maliyetli denilerek kabul edilmediğini söyledi.

Mehmet Altındağ Fatih Ortaokulu için bakanlığın %18 uygulaması yapılmadığı için projeyi başlatmadığını ancak bölgenin dağlık olmasından dolayı %18 uygulamasının mümkün olmadığını belirttiklerini açıkladı. Ayrıca ödenek sıkıntılarından dolayı birçok projeye başlanamadığı belirtildi.

Görüşmenin ardından Vali ve beraberindeki heyet İmam Hatipliler Derneği "ÖNDER" i ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu.

 
AdminAdmin