Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 13-03-2021 23:28   Güncelleme : 13-03-2021 23:28

Adıyaman Protokolü Çelikhan’a Çıkarma Yaptı

Adıyaman Protokolü, sorun ve ihtiyaçları yerinde tespit etmek ve bu sorunlara çözüm bulmak amacıyla Çelikhan ilçesine akşam saatlerinde çıkarma yaptı.

Adıyaman Protokolü Çelikhan’a Çıkarma Yaptı
Ziyarete Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Ak Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Ak Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş, Ak Parti Adıyaman Milletvekili İbrahim Halil Fırat, Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, Ak Parti Adıyaman İl Başkanı Mehmet Dağtekin, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Can Erdoğan ve beraberindeki heyet katıldı.

Adıyaman’dan gelen heyeti Kaymakamlık girişinde; Çelikhan Kaymakamı Necdet Uçar, Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut, İl Encümenleri ve Kurum amirleri karşıladı. Çelikhan Kaymakamı Uçar, gelen heyete yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı. Kaymakamlıkta yapılan değerlendirmelerin ardından heyet, Çelikhan Belediyesine geçti.

Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut yaptığı konuşmada:”
Sayın vekillerim, sayın Valim ve değerli konuklar, öncelikle hepiniz İlçemize hoş geldiniz. Adıyaman’daki birlikteliğiniz ve beraberliğiniz bizleri hakikaten sevindirmiş ve memnun etmiştir. Sizler genel yönetimde bu birlikteliği sağladığınız sürece, Adıyaman’da sayın Valim ve yerelde biz Belediye Başkanları olarak vereceğimiz her hizmet için, gelen yatırımı seri bir şekilde hayata geçirmek boynumuzun borcudur. Ben özellikle Sayın Valime teşekkür ediyorum. Bir Adıyamanlıdan daha fazla Adıyamanlı gibi her işimizle titizlikle ilgilenmekte ve önem vermektedir.
Devam etmekte olan alt yapı çalışmaları sona erdiğinde, sizlerin de desteğiyle toplam 5 kilometrelik ana arterler asfalt yapıldığı takdirde, biz de Belediye olarak 55 kilometrelik ara sokak ve caddeleri inşallah, 2023’e kadar kilitli taş döşeriz.

Şu anda Çelikhan’ın hem kanalizasyon hem içme suyu şebekesi yenileniyor hem de doğalgaz şebekesi döşeniyor. Önümüzdeki sonbaharın sonuna kadar bu çalışmaların bitirilmesi hedeflenmektedir. Yalnız Çat Barajı sulama tüneli hepinizin malumudur. Çalışmalar nedense bir türlü başlamadı. Hükümetimiz bu projeye büyük emek verdi. Projenin tamamlanmasıyla Çelikhan’ın, Pınarbaşı Beldesinin ve birkaç köyün arazisi, cazibe yoluyla sulanabilecektir. Tünel Projesi sözde 2014 yılında bitirilmesi gerekirken 2021 yılına gelmemize rağmen halen bitirilmemesi halkımızı da bizleri de fazlasıyla mağdur etmiştir. Sizlerden isteğim bu projenin üzerinde durarak bir an önce bitirilmesini sağlamanızdır.

Şu anda öncelikli olarak yapmak istediklerimiz şunlardır; Birinci önceliğimiz malum alt yapı çalışmalarından, dolayı cadde ve sokaklarda toz topraktan hareket edemez haldeyiz. Bu nedenle bir an önce çalışmaları tamamlamak istiyoruz.

İkinci olarak Eski Jandarma Karakolunun yeriyle ilgili hazırladığımız projemiz onaylandı ancak tüm evraklarımız tamam olmasına rağmen Milli Emlak Genel Müdürlüğü bir türlü gerekli onayı vermedi. Sizlerden ricam bu süreci de hızlandırmanızdır.” Dedi.

Çelikhan Belediye Başkanı Bulut'un konuşmasının ardından Ak Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın; Konuyu muhataplarına iletmek ve gerekenin yapılması için elinden geleni yapacağını belirtti.


 
AdminAdmin