Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 25-03-2020 14:36   Güncelleme : 25-03-2020 14:36

Adıyaman'a Giriş Çıkışlarda Sağlık Taraması

Adıyaman İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile Koronavirüs (Covid-19) Salgını ile mücadele kapsamında şehrin giriş ve çıkışlarındaki kontrol noktalarında sağlık kontrolü yapılıyor.

Adıyaman'a Giriş Çıkışlarda Sağlık Taraması
Vali Aykut Pekmez Başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, kente giriş-çıkış noktalarında toplu taşıma araçlarında gerekli kontrollerin yapılması ve vatandaşlara, muayene ile ateş ölçümünün ardından geçiş izni verilmesini kararlaştırdı.
Şehrimizin giriş ve çıkışlarında bulunan Çelikhan ve Gölbaşı Yol Kontrol ve Uygulama Noktalarında İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğünün koordineli çalışmalarıyla sürücülerin ateş ölçerle vücut ısıları kontrol ediliyor. Güvenlik güçleri ve sağlık personelinin eldiven ve maske kullandığı uygulamada özel araçlardaki vatandaşların yanısıra dolmuşlar, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan minibüs ve otobüslerde de tarama yapılıyor. Yapılan kontrollerde vücut ısısı 38 derecenin üzerindeki yolcuların iletişim bilgileri alınarak, takipleri sağlanıp hastanelere yönlendiriyor. 
Öte yandan,  Trafik Şube Müdürlüğümüze bağlı ekipler, toplu taşımada uyulması gereken kurallarla %50 yolcu kapasitesi ve araç içi oturma düzeni ilgili araç şoförlerini ve araç içerindeki kontrollerine de devam ediyor.
AdminAdmin