Adıyaman
Giriş Tarihi : 03-12-2018 21:00   Güncelleme : 03-12-2018 21:00

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü yurt genelinde olduğu gibi, Adıyaman’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen programa Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Gürfidan, İl Jandarma Komutanı Albay Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Metin Alper,  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik, bazı kurum amirleri, engelli derneklerinin başkan ve temsilcileri ile engelliler ve aileleri katıldı.  

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün koordinesinde Adıyaman’daki Özel Eğitim Okullarının düzenlediği etkinlikte engelli öğrenciler ve aileleri gönüllerince eğlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Engelliler Derneği Başkanı Abidin Harputluoğlu, “ 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli insanlarımızın sorunlarına dikkat çekmek amacıyla belirlenen bir gündür”dedi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Fehmi Çelik ise, “engellilerimiz bizim için sadece 3 Aralık’ta değil, her gün hatırlanması ve şartlarının iyileştirilmesi gereken toplumumuzun önemli bir parçası olmuştur”dedi.

Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ise, Belediye olarak engellilerin hayatlarını kolaylaştırmaya dönük yaptıkları faaliyet çalışmalardan söz etti

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli vatandaşlarla bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Aykut Pekmez ise, “1992 yılından bu yana 3 Aralık tarihi “Dünya Engelliler Günü” olarak kutlanmaktadır. Bugünü engelliler günü olarak kutlanmasında elbette ki toplumda bir farkındalık yaratmak ve engellilerin sorunlarına dikkat çekmektir.  Kutlanan bugünün amacı engelli kardeşlerimizin sorunlarını bugüne sığdırmak değildir. Yılın diğer günlerinde de engellilerimizle birlikte olmak, onların sorunlarına ve ihtiyaçlarına eğilmek hem kamu görevlisi olarak hem bir vatandaş olarak hepimiz için bir görevdir. En önemli görevimiz engellilerimizi eve kapanmaktan çıkarıp, onları günlük hayat dahil etmektir. Ben İnanıyorum ki, her engelli kardeşimiz kendisine imkan verilirse topluma sağlam insanlar kadar yararlı olabilir. Bunula ilgili birçok örnek var. Bunlardan bir tanesi de Türkiye Ampute Milli Futbol Takımının Avrupa Zaferi, bizlere engellerin engelliler için engel olmadığının en güzel örneğini gösterdi. Son yıllarda engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaya dönük başta evde bakım hizmetleri olmak üzere hükümetimiz tarafından çok önemli çalışmalar hayata geçirildi”dedi.

AdminAdmin