Cemiyet
Giriş Tarihi : 17-02-2016 12:18   Güncelleme : 17-02-2016 12:18

“O isimleri açıklamazsan müfterisin!”

AGAD Başkanı Aslan’dan Rektör Gönüllü’ye Sert Tepki:“O isimleri açıklamazsan müfterisin!”

“O isimleri açıklamazsan müfterisin!”

Adıyaman’da bazı basın mensuplarının kendilerinden iş, görev, mevki veya daha başka şeyler istediğini, sonuç alamayınca da üniversite ile ilgili çirkin ithamlarda bulunduğunu iddia eden Rektör M. Talha Gönüllü’ye, AGAD Başkanı İbrahim Aslan’dan sert tepki geldi: “Bu kişi yada kişiler kimse adını açıklayın. Bütün camianın ismini karalamanıza müsaade etmeyeceğiz.”

Göreve geldiği günden bu yana sosyal yönünden dolayı çok eleştirilen Adıyaman Üniversitesi Rektörü M. Talha Gönüllü’nün son yaptığı açıklamada bütün basın camiasını zan altında bırakması tepkilere neden oldu.

Kendisini eleştiren basın mensuplarına hitaben yaptığı açıklamada, “Üniversitemizden haksız bir şekilde iş, görev, mevki, maddi hukuksuz menfaat beklentisi olanların bu haksız beklentilerinin karşılanmaması neticesinde Üniversitemize yönelik zaman zaman türlü usullerle, buldukları bilinçli veya bilinçsiz vasıtalarla, yaydıkları kara propagandanın amacına ulaşamayacağı aşikârdır” diyen Rektör Gönüllü’ye sert tepki gösteren Adıyaman Faal Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, Rektör Gönüllü’den bu şekilde talepte bulunan basın mensuplarının isimlerini açıklamasını istedi.

Rektör Gönüllü’yü, bu isimleri açıklamaması durumunda yalan ve iftiradan dolayı mahkemeye vereceklerini de söyleyen Aslan, “Kimse koca bir camiayı bu kadar çirkin ithamlarla zan altında bırakamaz. Yöneticiler eleştirileri kaldırabilmeliler. Her eleştiri sonrasında böyle çirkin iftiralarda bulunmak basit insanların işidir. Eğer gerçekten böyle bir durum varsa da o kişiler kimse isimleri kamuoyuyla paylaşılmalı. Bütün camia zan altında bırakılmamalı. Eğer rektör bey bu isimleri açıklamazsa müfteridir” diyerek sert konuştu.

 

Basın mensuplarının işinin haksızlıkları cesurca kamuoyuna iletmek olduğunu da söyleyen başkan Aslan, “Kamuoyunda rektör Talha Gönüllü’nün akrabalarını üniversiteye doldurduğu konuşuluyor. Bunu bir basın organı yazamayacaksa niye varlığını sürdürüyor. Yine üniversitede adrese teslim kadrolar açıldığı iddia ediliyor ve bir haber sitemiz bu isimler atanmadan birkaç gün önce kamuoyuyla o isimleri paylaştı. Eğer burada bir iftira olmuş olsaydı, isimler atanmadan bir hafta önce kamuoyuyla paylaşıla bilinir miydi? Rektör Gönüllü, Adıyaman Üniversite’sinin artık bu il için ne kadar önemli olduğunun farkına varmalı ve üniversiteyi kendi keyfine göre kullanmayı bırakıp, ilin menfaatlerini gözetmeye başlamalı. Aksi halde Adıyaman basını olarak hep karşısında olmaya devam edeceğiz” dedi.

AdminAdmin