Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 10-02-2017 14:16   Güncelleme : 10-02-2017 14:16

VALİ TÜTÜN KONUSUNDA KONUŞTU

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, kıyılmış tütün konusunda tedirgin olan vatandaşlara, “Tütün ile ilgili yeni bir düzenleme yok. Sayın Bakanımızın tütün ile ilgili yaptığı açıklama terör örgütünün finans kaynağına ilişkin açıklamadır” dedi.

VALİ TÜTÜN KONUSUNDA KONUŞTU

Adıyaman Valisi Abdullah Erin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kıyılmış tütün ile ilgili yaptığı açıklamanın bazı çevreler tarafından yanlış anlaşıldığını dile getirerek, tütün konusunda önemli açıklamada bulundu.
Kurum müdürleri ile birlikte köylere çıkartma yapan Adıyaman Valisi Abdullah Erin, köylülerin sorun ve sıkıntılarını yerinde görüp, çözüm üretiyor.
Adıyaman Valisi Abdullah Erin ve beraberindeki kurum müdürleri köylülerin ayağına kadar giderek sorunları yerinde tespit ediyor. Köylü vatandaşlar ile samimi bir sohbet havasında geçen ziyaretlerde Vali Abdullah Erin, köylülerle hem Türkçe, hem Kürtçe konuşarak iletişim sağlıyor.
Adıyaman Valisi Abdullah Erin ve beraberindekiler Koçali, Rezip (Kayatepe), Ormaniçi ve Ağikan köylerini gezdi. Gün içerisinde köy gezilerine başlayan yetkililer, gece geç saate kadar köy ziyaretlerini sürdürüyor.

“Tütünle ilgili yeni bir düzenleme yok”
Koçali köyünde köylü vatandaşların kıyılmış tütün ile ilgili tedirginliklerini dile getirmesi üzerine Vali Abdullah Erin, açıklamada bulundu.
Vali Abdullah Erin, “Tütünün bu günkü durumunun dışında yeni bir düzenleme yok. Milletvekillerimiz ve biz Adıyaman’a gelen Bakanlarımıza, Ankara’ya gittiğimizde Bakanlarımıza raporları verdik. Bakanlarımıza tütün ile ilgili bilgi verdik. Bundan daha olumsuz bir şey çıkacağını sanmıyorum. İçişleri Bakanımızın geçtiğimiz günlerde dile getirdiği konu PKK’nın finans kaynaklarının kurutulmasına dönük bir açıklamadır. O kapsamda özellikle Irak ve Suriye’de kurdukları ağ vasıtasıyla nasıl yapıldığı belli olmayan markalı sigaraların yasal olmayan yollarda Türkiye’ye sokarak rekabeti bozacak şekilde piyasaya sürüyorlar. 2-3 Liraya sigara satıyorlar. Elde edilen gelirler terör örgütlerine veriyorlar. Şimdi bu terör örgütlerinin finans kaynaklarını kesmemiz gerekiyor. Bu mücadele devam ediyor ve edecektir. Bundan taviz yok. Terör örgütünün beslendiği tüm alanları kurutacağız. Milletin sırtından yakasından bu terör örgütünü atacağız. Milletimizin huzuru, devletimizin güvenliği, insanlarımızın müreffeh sağlamaları için, yıllardır en büyük engel olan PKK ve diğer terör örgütlerine yönelik yapılan uygulamalardan geri adım atılmayacak. Bunlar dışarıdan desteklenen örgütler. Hiçbirinin davası ne Kürt, ne Türk’tür. PKK Kürtlere hayatı zehir etti. Çoluk çocuk Kürtler evlerini bu terör örgütü yüzünden ters etmek zorunda kaldı.
Terör ile mücadele ederken, beslendiği para kaynaklarını kurutmak gerekir. Lice’de bazı yerlerde bunların uyuşturucu tarlaları var. Bunlar bu uyuşturucular ile çocuklarımızı zehirliyorlar. Diğer Kürtleri dinden kopartmaya çalışıyorlar. Sonrada beyinlerini yıkıyorlar. Bunu da uyuşturucuyla, pis yollarla yapıyorlar. Dağlarda uyuşturucu tarlaları olanlara devlet müsaade etmiyor. Bu mücadelede şehitler veriyoruz ama onları tamamen yok edeceğiz. Geçim kaynağı olarak tütünü kullanan vatandaşlarımız var. Ekmeğini kazanan aileler var. Adıyaman’da yıllık 200-250 milyon TL üretim değeri var. Bizimde bu vatandaşları vergilendirmek suretiyle yasal hale gelmesidir. Hem devletimiz hem de milletimiz kazansın. Bunun için milletvekillerimiz ve bizler çalışıyoruz” dedi.

“Teröristlerin dini yok, imanı yok”
Rezip (Kayatepe) Köyünde terör örgütü köylülere hitaben konuşma yapan Vali Abdullah Erin, terör örgütleriyle etkin mücadelenin devam edeceğini belirterek, “Bizler dinimize, milletimize, devletimize, bayrağımıza, birbirimize bağlılığımızı arttırdıkça yeryüzünde bizi tutacak başka bir millet yok. Ekonomik açıdan güçlü oluruz. Bölgemizde güçlü oluruz. Birbirimize yardımcı oldukça, işbirliği oldukça, kutsallarımıza en ufak bir leke getirmedikçe başarılı oluruz. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, devletimizin dile getirdiği gibi dört bir taraftan saldırı var. Bu insafsız saldırıların yanında, içeride zaafa düştüğümüz durumlarda bizi birbirimize düşürmeye çalışıyorlar. PKK bunu 40 senedir yapıyor. Emperyalist güçlerin zenginliğini ve sözde medeniyetini korumak için batı ülkeleri bunu yapıyor. 40 senedir bize çektirdikleri ortadadır. Gençlerimizi rezil şartlarda hem bu dünyalarını hem de diğer dünyalarını maalesef kaybetme durumu ile karşı karşıyalar. Ama artık bu millet bunun farkına vardı. Bunların davasının birilerinin haklarını korumak olmadığı ortadadır. Bunlar bizim inancımızla, bizim dinimizle ortak bir tane değer taşımıyorlar. Dinsizler, ateistler, Allah yok, kitap yok, ahret yok, iman yok, hesap yok. Allah inancı olmayan her türlü kötülüğü yapar. Allah’tan korkandan emin olacağız. Çocuklarımızın tuzağa düşmemesi için dikkatli olacağız. Devlet olarak kararlı ve geri dönülmez noktadadır. Elinde silah bulunanların tamamı temizlenecek. İnşallah bu bittiğinde Kürt ve Türk birbirine eskiden olduğu gibi kol kola omuz omuza beraber hareket ettiğinde bileğimizi bükemeyecekler. Bunu bildikleri için her türlü hileyi her türlü tuzağı kurmaya çalışıyorlar. Bu güne kadar çok şehitlerimiz oldu ama bugün geldiğimiz noktada güçlü durumdayız. PKK’nın belinin büküldüğünü, devletin kararlığı sayesinde belli bir noktaya gelindiğini hepimiz görüyoruz. PKK’nın zayıfladığını görenler başka terör örgütlerini sahaya sürüyorlar.DAEŞ, FETÖ bunlardan bir tanesidir” diye konuştu.
AdminAdmin