Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 28-04-2019 18:26   Güncelleme : 28-04-2019 18:26

Tütün'e Hapis Cezası 2 Temmuz’da Yürürlüğe Girecek

CHP Adıyaman Milletvekili, Avukat Abdurrahman Tutdere, Tütün konusunda açıklamalarda bulundu. CHP'li Tutdere:"Tütüne Hapis Cezasını ön gören Yasa 2 Temmuz’da yürürlüğe girecek"

Tütün'e Hapis Cezası 2 Temmuz’da Yürürlüğe Girecek

Tutdere, Adıyaman’ın can yakan sorunu olan tütün mevzusu yine gündeme geleceğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Biliyorsunuz 2 Temmuz’da hapis cezasını ön gören yasa yürürlüğe girecek. Şuanda bu yasa yürürlüğe girmeden kamu oyunun aslında kendi ekmeğine sahip çıkması noktasında duyarlı olmasını bekliyoruz. Bu konuda STK ziyaretlerimizi başlattık, STK ve partilileri bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu konuyu tekrar Adıyaman’ın bütün farklılıklarıyla, siyasi kimlikleriyle sahiplenip yasada herhangi bir değişikliğin yapılması hiç olmazsa Adıyaman’daki tütün yasaklarının kaldırılması noktasında parlamentoda bir yasa değişikliği yapılmasını bekliyoruz. Adıyaman milletvekili olarak bu konuda yasa teklifini hazırladım parlamentoya sundum önümüzdeki günlerde inşallah genel kurula indirip bumum üzerinde çalışmalar yapacağız.”

-"TÜTÜN YASAĞININ EKLENMESİYLE ÇOĞU İNSANIMIZ AÇLIK SINIRIYLA KARŞI KARŞIYA KALACAK"

Tutdere, hem Adıyaman kamu oyunun, hem çiftçinin hemde tütüncülerinde kendi ekmeklerine sahip çıkma adına demokratik yollarla iktidar üzerinde baskıyı oluşturmalarını beklediğini belirterek, “ Biz bunu yaparsak belki yasa değişikliğine sebebiyet verebiliriz. Bunu başaramazsak Adıyaman’da zaten ekonomik kriz almış başını gidiyor. Tarım kenti olan Adıyamanızda işsizlik hat safhada, bu işsizliğe birde tütün yasağının eklenmesiyle birlikte çoğu insanımız açlıkla sınırıyla karşı karşıya kalacak, köylerimiz boşalacak. İnsanlarımız gerçekten ekmek için şehirlere göç etmek zorunda kalacak. Adıyaman için çok ciddi bir tehlikedir. Adıyamanlıların STK’ların partilerin, milletvekillerin bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu konuda biz üzerimize ne düşüyorsa, her türlü mücadeleyi hukuk sınırlar içerisinde, demokratik sınırlar içerisinde yapacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz." dedi.

AdminAdmin