Köyler
Giriş Tarihi : 17-03-2014 01:24   Güncelleme : 17-03-2014 01:24

Taşkın Sonucu Taşan Su Köylüleri Mağdur Ediyor

Çelikhan ilçesine bağlı Aksu köyünün Deveboynu mezrasında yaşayan köylüler, Hidro elektrik santralinin barajın kapaklarını açmasından dolayı mağdur olduklarını ifade ettiler.

Taşkın Sonucu Taşan Su Köylüleri Mağdur Ediyor

Hidro Elektrik Santrali şirketi zaman zaman bakım ve onarım için barajın kapaklarını açıyor ve kapakların açılması ile birlikte su taşarak deveboynu mezrası halkının mağdur olmasına sebebiyet verdiği iddia edildi.

Çelikhan ilçesine 10 km uzaklıkta bulunan Deveboynu mezrası sakinleri HES şantiyesinin baraj kapaklarını açmalarından dolayı yollarının bozulduğunu ve mağdur olduklarını, mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini kaydettiler.

Deveboynu köylüleri HES işletme sahiplerinin çeşitli zamanlarda mağduriyetlerini gidereceklerini söylediklerini ancak bugüne kadar bir çalışmanın yapılmadığını da söylediler.

Köylüler adına konuşan İbrahim Kılınç, mağduriyetlerinin giderilmesini talep ettiklerini belirtti.

Geçen gün yağışlarla beraber  suyun taştığını ve yoldan aracın geçemediği için hastalarını sırtında taşımak zorunda kaldıklarını belirten Kılıç, Yaz günü iş makinelerini kullanamadıklarını söyledi.

Yetkililerin kendisine yardımcı olmasını isteyen Kılınç şunları kaydetti:

''Bu HES çalışması sırasında Ak Enerji şirket sahipleri bizleri mağdur etmeyeceklerini söylemişlerdi. Kaymakam beye gidip durumuzu izah ettik. Sağolsun bizimle ilgilendi ve şirket yetkililerini arayarak gerekenin yapılmasını istedi. Ancak aradan onca zaman geçmesine rağmen mağduriyetimiz hala giderilmedi. Yolumuzun üzerine menfez yapılmadığı sürece bizim mağduriyetimiz bitmez. Yaz günü iş makinelerimizi kullanamıyoruz. Sayın valimizin mağduriyetimizin giderilmesi hususunda bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz.”dedi.

 

 

 

AdminAdmin