Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 07-04-2017 06:49   Güncelleme : 07-04-2017 06:49

ŞEHİT SERACETTİN KILINÇ ADINA YAPILAN KIZ KURAN KURSU’NUN AÇILIŞI YAPILDI

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında Adıyaman merkez Pirin Yolu Beri Köprüsü Kavşağında Özel Harekat Şube Müdürlüğüne ait zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Polis Memuru SeracettinKılınç adına memleketi Malatya’da yapılan Kız Kuran Kursu törenle hizmete sunuldu.

ŞEHİT SERACETTİN KILINÇ ADINA YAPILAN KIZ KURAN KURSU’NUN AÇILIŞI YAPILDI
Yeşilyurt Belediyesi tarafından Malatya’ya bağlı Yeşilyurt ilçesi Sütlüce Mahallesinde yapılan Kız Kuran Kursunun açılışına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfençki, Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper, Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Malatya Müftüsü Ümit Çimen, Şehit SeracettinKılınç’ın babası Mehmet Kılınç, Malatya’daki bazı kurum amirleri, şehidin Adıyaman Özel Hareket Kadrosundaki silah arkadaşları, ailesi ve Sütlüce Mahallesi halkı katıldı.
Açılış öncesi Mevlidi Şerif okundu. Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan mevlidi şerifte kaside ve ilahiler okunarak ülkemizin birliği ve beraberliği ile vatanın mukaddesatı uğruna canlarını feda eden Şehit Özel Harekât Polisi SeracettinKılınçve tüm şehitler dualarla anılarak Allah’tan rahmet dilendi.
Şehit SeracettinKılınç’ın amcası Mustafa Kılınç, törene katılan herkese teşekkür ederek, “bu acıyı yaşadığımız ilk günden beri bizleri yalnız bırakmayarak, acımızın hafiflemesine vesile olan herkese çok teşekkür ediyorum. Şehit ailesi olmaktan büyük bir onur ve şeref duyuyoruz. Bir ülkenin her tarafı şehit kanlarıyla bezenmişse o ülke kurtuluşa çok yakın olup o ülkeyi şehitler koruyor demektir”şeklinde konuştu.
Şehit SeracettinKılınç adına yapılan Sütlüce Kız Kuran Kursunun hayırlı olmasını dileyen Vali Abdullah Erin ise, “Adıyaman’ımızda aslanlar gibi hizmet veren, boyuyla, posuyla, bizim arzuladığımız Asım’ın nesli olarak yetiştirilen şehidimiz Seracettin kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine de başsağlığı ve sabırlar diliyorum.  Şehit SeracettinKılınç kardeşimiz, 15 Temmuz ihanet teşebbüsünde gecenin ilk saatlerinden itibaren kime güveneceğinizi bilmediğiniz o hengamede devletin temsilcisi olan Valisini koruma vazifesi görevini alarak devletinin ve milletinin yanında yer alan bir kardeşimizdir. Çok bedeller ödüyoruz. Bu memlekette bu toprakların her karışının şehit kanıyla sulandığı bu vatanda çok şehitler veriyor ve çok acılar yaşıyoruz. Dönüp etrafımıza baktığımızda dünyanın hiçbir ülkesinde bu kadar bedel ödenen, bu kadar şehit verilen başka bir devlet ve başka bir millet yoktur. Bizleri bir ve beraber kılan ve bu coğrafyada dimdik ve güçlü bir şekilde ayakta tutunabilenin hikmeti de budur. Bugün şehit kardeşimizin isminin verildiği ve açılışını yapacağımız kız kuran kursunun hayırlı olmasını diliyorum”dedi.
 
Açılışta konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ise, “Seracettin kardeşimiz ve bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu coğrafya ucuz bir coğrafya değil, bu coğrafyayı korumanın bir bedeli var ve biz bu bedeli her zaman ödemeye hazır bir millet olarak hep koşturduk, hep çalıştık ve al bayrağımıza da rengini veren, kanlarımızı vatan için dökmekten de hiçbir zaman çekinmedik. Bu toprakların mayası, bu toprakların yetiştirdiği insanlar, bu topraklara can veren sizler dualarla, annelerimizin yetiştirdiği evlatlar vatan, millet, bayrak ve ezan sevgisiyle her daim vatanı için canını vermeye hazırdır. Daha iki gün önce 3 askerimiz şehit oldu. Bu mücadele hep sürüyor ve sürmeye de devam edecektir. Hak ve batıl mücadelesi olarak devam edecektir. İnancımızın değerlerini koruma adına vatanımızın her karış toprağını korumak adına şehitler veriyoruz. Ve Bu coğrafyada bizler biliyoruz ki güçlü olmamız lazım. Güçlü yönetimler ve güçlü liderler olması lazım. Tekrar Seracettin kardeşimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Açılışını yapacağımız kuran kursunun da hayırlara vesile olmasını diliyorum”dedi.
Yapılan konuşmaların ardından dualar ve ilahiler eşliğinde Şehit SeracettinKılınç Kız Kuran Kursunun açılış kurdelesi kesildi.
 
 
AdminAdmin