Malatya
Giriş Tarihi : 10-09-2013 19:11   Güncelleme : 10-09-2013 19:11

Malatyalı Fotoğrafçılar tütün hasadını fotoğrafladı

Malatya Fotoğraf & Resim Sanatları Derneği(MAFDER), Adıyaman'ın Çelikhan ilçesine ‘’tütün hasatı’’ konulu fotoğraf maratonu düzenledi.

Malatyalı Fotoğrafçılar tütün hasadını fotoğrafladı

Dernekten yapılan yazılı açıklamada, yaklaşık 1 yıl önce kurulan derneğin her hafta sonu farklı bir yöreye fotoğraf maratonu düzenlediği belirtildi. Her hafta birbirinden ilginç manzaraları fotoğraflandığı anlatılan açıklamada, son olarak Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde tütün hasadı fotoğraf maratonu düzenlendiği ifade edildi. 

Geziye katılan dernek üyesi amatör fotoğrafçı Seda Bakan derneğin ikinci etkinliğine katıldığını belirtti. Maraton etkinlikleriyle fotoğraf ile ilgili yeni bilgiler edindiğini anlatan Bakan, “Çelikhan’daki tütün konulu çalışmamız cok eglenceli, samimi ve bereketli bir etkinlik oldu. Hem yöre insanının 1 yıl boyunca bakımını yapıp büyüttüğü mahsulün hasat döneminde ki zorluğu yerinde görüp hem de bu zorluğu ölümsüzleştirip diğer bölge insanlarıyla paylaşmak adına çok verimli bir etkinliğin içerisinde olmak ayrı bir mutluluk oldu. Doğaya, insanlara, ve tüm canlılara saygısı ve ilgisi olan tüm amatör fotoğrafçıları etkinliklere davet ediyorum” dedi.

Dernek üyesi Ömer Ali Delibaş da fotoğrafçılığın kentte hızlı bir gelişim süreci yaşadığını ifade etti. Artık cep telefonlarıyla bile güzel kompozisyonların yakalanabildiğini anlatan Delibaş, şöyle devam etti: “Fotoğrafçılık Malatya’da her geçen gün gelişiyor. Cep telefonlarından bile fotoğraflar çekerek harika kompozisyonlar çıkartabiliyor insanlar. Önemli olan insanların çevrelerindeki güzellikleri fark edip bu güzelliği paylaşmak istemesidir. Bu kapsam da bizlerde dernek olarak her hafta düzenlediğimiz gezilere bir tanesini daha ekliyoruz. Daha önce belki de hiç yapılmamış olan tütün hasadı konulu bir fotoğraf maratonu gerçekleştirdik. 20 ye yakın profesyonel ve amatör fotoğrafçı katıldığı etkinliğe. Burada herkes kendisine özgü bir tarz ile tütün temasını birleştirip fotoğrafladığı çalışmaları dünya ile buluşturacak. Dernek olarak 1. kuruluş yıldönümünde bir fotoğraf sergisi açmayı düşünüyorum” diye konuştu. 

AdminAdmin