Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 06-12-2016 15:39   Güncelleme : 06-12-2016 15:39

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi başkanı Ateş oldu

Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yeni Başkanını ve Yeni Yürütme Kurulunu Seçti

Malatya Kent Konseyi Gençlik Meclisi başkanı Ateş oldu

Gençlerin Yeni Başkanı Mustafa Ateş 

Seçimin ardından Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanlığına seçilen Mustafa Ateş başarıya ulaşmanın bir ekip işi olduğunu, 2014 yılından beri yürütme kurulunda yer aldığı Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisinde öğrendiğini, bu meclisin geçmişten bu günümüze yaptığı anlamlı çalışmalar ile hem yerel anlamda hem de ulusal anlamda ses getirdiğini belirterek aldığımız bu bayrağı gençler için ülke için daha ilerilere taşıma azmimizi ve kararlığımızı koruyacaklarını belirterek kendilerini başkan olarak seçen genel kurul üyelerine teşekkür etti. 

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu Listesi: 

1. Mustafa Ateş ( Başkan) 

2. Yusuf Levent (Yürütme Kurulu Üyesi) 

3. Osman Özsüzer (Yürütme Kurulu Üyesi) 

4. Ramazan Algaç (Yürütme Kurulu Üyesi) 

5. İbrahim Ay (Yürütme Kurulu Üyesi) 

6. Ayşegül Şahin (Yürütme Kurulu Üyesi) 

7. Nesrin Sağlam (Yürütme Kurulu Üyesi) 

8. Şeyda Özhan (Yürütme Kurulu Üyesi) 

9. Bihter Pınar Altun (Yürütme Kurulu Üyesi) 

10. Elif Nermin Bülbüloğlu (Yürütme Kurulu Üyesi) 

11. İbrahim Tercan (Yürütme Kurulu Üyesi) 

12. Ayşe Aydın (Yürütme Kurulu Üyesi) 

13. Aysel Gül (Yürütme Kurulu Üyesi) 

14. Büşra Çeçen (Yürütme Kurulu Üyesi) 

15. Tolunay Adıgüzel (Yürütme Kurulu Üyesi) 

YÜRÜTME KURULU YEDEK ÜYELER 

1. Sencer Aydemir 

2. Miraç Gül 

3. Yahya Çitil 

4. Büşra Doğan 

5. Yunus TOSİK
 

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi yeni başkanını ve yeni yürütme kurulunu seçmek için Olağan Genel Kurulunu Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirdi. Demokrasi şöleninde gerçekleşen Genel Kurula Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel sekreteri Abdullah Pektaş, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, oda, vakıf, dernek, sendika, siyasi partilerin gençlik temsilcileri, okul temsilcileri, gençlik meclisi üyeleri yoğun bir ilgi gösterdi.

 



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik Meclisi adına konuşan Yürütme Kurulu Üyesi Erdi Dalhançer, bu mecliste; kardeşliği, sevgiyi, yardımlaşmayı, takım çalışmasını, gönüllülüğü, farkında olmayı, fark etmeyi ve ait olmayı öğrendiklerini söyledi. 

Daha sonra söz alan Tolunay Adıgüzel Gençlik Meclisi'nin gençlere dönük yaptığı örnek çalışmalardan bahsederek 2017 yılında da daha geniş kapsamlı çalışmalar yapmayı ve bu çalışmaları yerelden ulusala taşıma hedeflerinin olduğunu söyledi. 

Pektaş: Gençlik Bizim Umudumuz! 

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş; "Gençlik bizim için bir umut, yani gelecek yatırımı, bir sonraki nesli şekillendirecek, ona biçim verecek, ona hayat verecek, ona ruh verecek toplumun en önemli kitlesidir. Bugün burada Genel Kurul aracılığıyla seçilecek olan yürütme kurulunun bu hassasiyetler ölçeğinde yerel ve ulusal anlamda yapacakları çalışmalara Büyükşehir Kent Konseyi olarak gereken desteği sağlayacağımızı belirtmek istiyorum." dedi. 

Pektaş Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yürütme Kurulunda şimdiye kadar görev alanlara plaket takdim ederek özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 

Genel Kurulun Divan Başkanlığını yapan Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Batar, Belediyeler Kanunu 76. maddesi gereğince kurulan Kent Konseylerinin bünyesinde oluşturulan Gençlik Meclisinin oluşturulmasının ve Malatya'da gençleri temsil etmesinin önemli olduğunu belirterek bugün yapılacak olan seçimi de bu amaçla icra ettiklerini belirtti.

Yürütme Kurulunda görev alacak olanların kendilerini Genel Kurula tanıtmasının ardından Gençlik Meclisi Başkanı ve Yürütme Kurulunun belirlenmesi için seçim yapıldı. Yapılan seçimlerin neticesinde Gençlik Meclisi Başkanı ve Yürütme Kurulu Genel Kurul tarafından oybirliği ile seçildi. 

AdminAdmin