Çelikhan
Giriş Tarihi : 02-09-2019 20:12   Güncelleme : 02-09-2019 20:12

KARMKUK SUYU ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Çelikhan İlçesinin içme suyu ihtiyacını karşılamak için projelendirilen Karmkuk suyu ihalesinin yapılmasının ardından iş makineleri ile çalışmalara başlandı.

KARMKUK SUYU ÇALIŞMALARI BAŞLADI
Önceki yıllarda yaşanan olumsuz olaylar ve bölgedeki köylülerle yaşanan sorunlar neticesinde Karmkuk suyunun ihalesi yapılmasına rağmen, çalışmalar bir türlü başlatılamamıştı. Çelikhan Belediye Başkanı Mustafa Bulut'un geçtiğimiz günlerde sitemize verdiği demeçte Çelikhan Kaymakamı Abdullah Demirdağ'ın köylülerle diyalog kurduğu ve çalışmaların başlayacağı bilgisini paylaşmıştı. 
2 Eylül günü sabah saatlerinde çok sayıda Jandarma, zırhlı araç ve Toma eşliğinde iş makineleri bölgeye intikal ederek, geniş güvenlik önlemleri eşliğinde çalışmalar yeniden başladı. Geçen dönemlerde yaşanan menfur olayların tekrarlanmaması için olağanüstü güvenlik tedbirleri alınırken, Çelikhan Devlet Hastanesi yanındaki köy yolu Jandarma ve Polis ekipleri tarafından provasyonlara engel olma amacıyla kontrol altına alındı. 
İş makineleri çalışken bir grup köylünün ellerinde Türk Bayraklarıyla protesto eylemleri yaptığı, ancak büyük bir sorun yaşanmadan çalışmaların devam ettiği bildirildi.






AdminAdmin