Taziye
Giriş Tarihi : 07-06-2012 16:05   Güncelleme : 07-06-2012 16:05

Çelikhan Şehidini Ebediyete Uğurladı

Zanlıları takip ederken kazada ölen polis memuru son yolculuğuna uğurlandı-Polis memuru Mehmet Yerlikaya'nın cenazesi, memleketi Çelikhan ilçesinde tekbirlerle ebediyete uğurlandı

Çelikhan Şehidini Ebediyete Uğurladı

Gaziantep'e bağlı Nurdağı ilçesinde zanlıları takip ederken geçirdiği kazada vefat eden polis memuru hemşerimiz Mehmet Yerlikaya(36)'nın cenazesi, memleketi Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde tekbirlerle ebediyete uğurlandı.
Uzun araç konvoyu ile Çelikhan'daki ailesinin evine getirilen Şehit Yerlikaya'nın, cenazesinde yakınları fenalık geçirdi. Ambulansların hazır bekletildiği Çelikhan'da her yer bayraklarla donatıldı.
Cenaze töreninde Kürtçe ve Türkçe ağıtlar, katılımcıları göz yaşlarına boğdu.
Adıyaman Müftü Yardımcısı Mehmet Öztürk, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, şehitliğin büyük bir mertebe olduğunu söyledi.
Öztürk, şunları kaydetti:
''Bu kardeşimiz Peygamber efendimize gidiyor. Peygamberimize bir yolcu bir misafir gönderiyoruz. Bu şehidimiz vatan için şehit verdiğimiz ne ilk şehidimiz ne de son şehidimizdir. Tarih boyunca nice şehitler verdik. Bu şehidimiz asayiş olayında hayatını kaybetmiştir. Bir izin gününde duyduğu anonsu dinledikten sonra otomobili ile takip ederken şehit oldu. Şehitlik mertebesine ulaştı. Öyle bir mertebe ki kimseye kolay kolay nasip olmayan bir mertebeye ulaştı. Şehitlik basit bir ölüm değildir''dedi.
Şehit Mehmet Yerlikaya'nın cenazesi törende yapılan konuşmanın ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Çelikhan şehir mezarlığında defnedildi.
Çelikhan, 1995 yılında Uzman Çavuş Şeyho Şişman'dan sonra ikinci şehidini vermiş oldu.
5'i erkek 2'si kız olmak üzere 7 çocuklu Yerlikaya ailesinin 2. çocuğu olan Şehit Yerlikaya'nın 2 ay önce kayın pederi Abuzer Çağlar'ı kaybettiği öğrenildi. Şehidin, 2 aylık Yağmur ve 1,5 yaşında Büşra isimli 2  kız çocuğunun olduğu öğrenildi.
2000 yılında Malatya Polis Meslek Yüksek okulundan mezun olduktan Polis olan, sırasıyla Hatay, Diyarbakır ve son olarak Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde 4 yıldan beri görev yapan Yerlikaya, izin gününde zanlıları takip ederken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

Çelikhan Cumhuriyet Meydanında düzenlenen cenaze törenine Adıyaman Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Adıyaman Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, Cumhuriyet Savcısı Recep Erdin, Ak parti İlçe Başkanı Mustafa Bulut, Siyasi Parti Başkanları, kamu Kurumu kuruluşları yöneticileri, Sivil tolum kuruluşu temsilcileri ile binlerce vatandaş katıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(AA)  Hakan Furkan - Mustafa Aloğlu

Editörün Notu:

 

Kaymakam Murat Uz, dinamik bir şekilde şehidi en güzel şekilde karşıladı. Tüm kurumlar seferber oldu.Dışarıdan gelenlerin yemeğini tedarik etti.

Çelikhan halkı iş yoğunluğuna rağmen işi bırakıp cenazeye katıldı. 

 

 

      VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ      

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

 

 

 

AdminAdmin