Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 15-09-2018 19:21   Güncelleme : 15-09-2018 19:21

Çelikhan'da Tütün Hasadı Başladı

Çelikhan ilçesinde ve çevresinde yoğun olarak dikilen önemli gelir kaynağı olan tütün hasadına genç, yaşlı demeden yoğun bir şekilde çalışılıyor.

Çelikhan'da Tütün Hasadı Başladı

Bölgenin tek geçim kaynağı tütün işi sabahın en saatinden başlayıp gece yarısına kadar emek isteyen tütün işçiliği  tarlada biçilen tütün traktörlere yüklenerek eve getirilip tek tek saplanıp ipe geçilirip belli bir süre bekletildikten sonra iskelelere asılan tütün kuruma döneminde sonra satışa hazır getiriliyor. Tütün Kuruduktan sonra İlçede bulunan Tütün doğrama bıçakları tarafından kıyılarak içime hazır hale getiriliyor. 

Tütün Çelikhan ilçesinin yanı sıra Adıyaman'ın ova köylerinde dağ köylerinin yanı sıra Malatya Doğanşehir, Sürgü, Kurucaova bölgesinde yoğun şekilde yapılmakta. Tütün işi için Adıyaman ve çevre illerden çok sayıda işçi gelip tütün işinde çalışıyor. 

Tütün üreticileri, tütünle ile belirsizliğe çözüm bulunmasını istiyor. Tütün satışlarında durgunluk olduğunu ifade eden üreticiler, binlerce ailenin geçim kaynağı olan tütününe çare bulunmasını istedi. Tek gelir kaynaklarını tütün olduğunu kaydeden tütüncüler, yerli ve milli tütün Çelikhan tütününün üretici lehine düzenleme yapılmasını istedi.

AdminAdmin