Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 06-02-2019 13:47   Güncelleme : 06-02-2019 13:47

Çelikhan'da Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın

İçişleri Bakanlığı, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımını yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 81 ilde eylem yaptı.

Çelikhan'da Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın
Cumhuriyet meydanı pazar yeri girişinde trafik ekiplerinin de yoğunlukta olduğu etkinlikte Çelikhan Kaymakamı Abdullah Demirdağ, Belediye Başkanı Mustafa Bulut, kurum amirleri ve vatandaşlarla birlikte “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganı atarak farkındalık oluşturdu.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çelikhan Kaymakamı Abdullah Demirdağ, “Trafik kazaları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de maalesef binlerce kişinin hayatını kaybetmesine, yaralanmasına yol açmakta ve önemli ekonomik kayıpları da beraberinde getirmektedir. Ölümlü kazalarda hayatını kaybedenlerin bir bölümünü de yayalar oluşturmaktadır. Ülkemizde yaşanan trafik kazaları istatistikleri değerlendirildiğinde; ülkemizde her yıl ne yazık ki yaklaşık 1.700 yayanın hayatını kaybettiğini görmekteyiz. Bu kazalarda yine çok sayıda vatandaşımız yaralanmakta ve engelli hale gelmektedir. 
Trafik kurallarına uymayı alışkanlık haline getirmemiz ve toplumun tüm kesimlerinde trafik kurallarına uyma yönünde farkındalık oluşturmamız bir zorunluluk olarak karşımıza çıkmaktadır” diye konuştu.

Bu farkındalık ve sorumluluk anlayışıyla, 2019 yılı, içişleri Bakanlığımız tarafından “Öncelik hayatın, öncelik yayanın” sloganıyla “yaya öncelikli trafik” yılı olarak ilan edildiğini ifade eden Kaymakam Abdullah Demirdağ, “Öncelik hayatın, öncelik yayanın” sloganıyla içişleri Bakanlığımız tarafından oluşturulan “yaya öncelikli trafik” “trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması” kampanyasını, çeşitli etkinliklerle tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak ilçemizde başlatıyoruz. 2918 sayılı Karayolları trafik kanununun 74’üncü maddesinde 26 ekim 2018 tarihinde yapılan değişiklikle artık araç sürücüleri, görevli bir kişi veya ışıklı trafik işareti bulunmayan ancak trafik işareti veya levhalarıyla belirlenmiş olan, kavşak giriş ve çıkışlarında, yaya veya okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, varsa buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yayalara durarak ilk geçiş hakkını vermek zorunda olacaktır. 
AdminAdmin